Arta Mesei. Eticheta modernă. Îndrumar practic. Gastronomie latinoamericană – 100 de reţete exotice

Prețul inițial a fost: 21,00 lei.Prețul curent este: 17,70 lei.

Arta Mesei. Eticheta modernă. Îndrumar practic. Gastronomie latinoamericană – 100 de reţete exotice – Elena Chiriţă
Colecția Timp liber – Gastronomie
Mai multe cărți publicate de Editura Universitară

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786062808754 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 PDF: ISBN 978-606-28-0875-4 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Mulţi dintre cititori, după ce vor vedea titlurile cărţilor publicate de mine până acum, se vor întreba ce legătură ar putea fi între diplomaţie şi gastronomie. Primul meu răspuns la această nedumerire ar putea fi un citat ce aparţine politicianului francez Jean Anthelme Brillat-Savarin: “Destinul fiecărei naţiuni depinde de alimentaţia să.”
La recepţiile oferite de către Misiunile Diplomatice, cu prilejul Zilei Naţionale sau la sosirea unui nou ambasador nu se organizează conferinţe, ci se oferă preparate culinare tradiţionale specifice ţării lor. De aceea, gastronomia este considerată a fi o armă strategică a diplomaţiei, o armă pe care eu am folosit-o, aş spune cu succes, ori de câte ori statutul diplomatic mi-a oferit prilejul să promovez gastronomia românească peste hotare. Papanaşii, plăcintă cu dovleac şi tortul de fasole, pregătit după o reţetă proprie, nu lipseau de la nici o acţiune de diplomaţie publică organizată de mine.
La rândul meu am descoperit savoarea gastronomiei latinoamericane, o gastronomie încărcată de istorie şi multe obiceiuri culturale, de aceea m-am decis să scriu această carte.
În perioada şederii mele în America Latină am adunat reţete culinare de la localnici, de la membrele Asociaţiei Doamnelor Diplomat, de la bucătari profesionişti, dar şi de la indigeni din Delta Amacuro.
Gastronomia este o formă de schimb cultural şi de apropiere a oamenilor, indiferent de naţionalitate, etnie, religie, categorie socială şi profesională. Totodată, să nu uităm că drumul condimentelor le-a permis spaniolilor şi portughezilor să aibă contact cu continentul american şi să schimbe istoria relaţiilor internaţionale.
Şi dacă nu sunteţi încă pasionaţi de bucătărie, vă asigur că lectura acestei cărţi vă va fascina. Călătoria prin bucătăria latinoamericană îi va deschide cititorului apetitul şi curiozitatea de a pregăti mâncăruri sănătoase cu arome exotice.
Poate nu este lipsit de importanţă să menţionez că această carte nu se rezumă doar la un reţetar culinar. Un capitol special l-am dedicat etichetei la masă, pentru că este important să învăţăm cum să aranjăm şi să folosim tacâmurile, să ştim care sunt locurile la masa rezervate pentru invitaţi şi pentru gazdă, precum şi multe alte reguli pe care trebuie să le cunoaştem şi să le aplicăm. Din păcate, pentru multă lume, cuvântul “eticheta“ este asociat cu ceremoniile de la Curţile Regale.
Sunt puţine persoane care cunosc adevărata semnificaţie a cuvântului “etichetă“ care descrie sistemul de reguli ale comportamentului social în viaţa de zi cu zi, dar şi la evenimente solemne.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Arta Mesei. Eticheta modernă. Îndrumar practic. Gastronomie latinoamericană – 100 de reţete exotice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii