Ghid eBookuri

Atenție:
Instalați Adobe Digital Editions și autorizați dispozitivul înainte de a accesa linkul de descărcare (mai multe informații aici).
Adobe Digital Editions este un program gratuit și instalarea durează doar câteva minute (Link download Adobe Digital Editions (aici).
Cartea digitală (eBook) comandată va fi în secțiunea “Cărțile mele digitale” doar dacă ați urmat pașii menționați în Ghidul eBook.

1. Ce înseamnă o carte electronică sau eBook?

Cartea electronică sau eBook-ul este de fapt o carte în format digital. Această îți permite să citești și să recitești de câte ori vrei cartea ta preferată, fără să se deterioreze coperțile sau paginile. Poți căuta doar acea informație care te interesează pe moment, sublinia și pune comentarii fără a deteriora în niciun fel conținutul. Iar atunci când vei considera că nu mai ai nevoie de acestea le poți șterge integral, iar cartea ta va fi ca nouă.
Biblioteca ta digitală îți permite stocarea și posibilitatea de a te plimba cu mii de volume, chiar în buzunarul tău. În plus, poți oricând și la orice oră cumpăra cartea digitală dorită.

Cărțile digitale pot fi găsite într-o multitudine de formate. Dintre acestea, eBookuri.ro îți pune la dispoziție două formate: PDF și/ sau EPUB.

Formatul PDF
Dezvoltat de firma Adobe începând cu 1993, formatul PDF (Portable Document Format – format portabil pentru documente) este destinat afișării documentelor în așa fel încât forma acestora să fie aceeași, indiferent de computerul sau sistemul de operare pe care se deschide documentul. O carte salvată în format PDF arată la fel ca un exemplar tipărit, formatul permițând afișarea exactă a graficii, ilustrațiilor, și chiar a fonturilor.
Datorită acestor caracteristici, citirea unei cărți digitale în format PDF este o experiență foarte apropiată de citirea ei în format tipărit.

Formatul PDF este recomandat pentru computer, calculator și laptop.

Formatul ePub:
Electronic PUBlication, adică Publicație Electronică, este un format conceput special pentru optimizarea afișării unui text în funcție de ecranul cititorului. Textul unei cărți în format ePub nu este împărțit în pagini, ci se aranjează automat, în funcție de dimensiunea ecranului pe care se citește și de mărimea fontului ales.
O carte în format ePub pune în fața cititorului întregul conținut al cărții tipărite, fără a păstra însă forma și design-ul acesteia. Desigur, dacă o carte are ilustrații, acestea se vor putea vedea și ele în ePub.
Formatul ePub este avantajos în special pe cititoarele dedicate de cărți electronice, unde dimensiunea ecranului nu permite de multe ori afișarea formatului PDF la o dimensiune lizibilă fără a fi necesare operațiuni suplimentare de mutare a paginii pe orizontală sau verticală.

Formatul ePub este recomandat pentru dispozitivele postabile: telefon mobil, tabletă, eReader.

2. Cum pot citi cărți în format digital?

Poți folosi computerul/ calculatorul, laptopul sau netbook-ul tău, smartphone-ul sau chiar una dintre tabletele create special pentru citirea cărților digitale.
Notă: în general este recomandat pentru calculator și laptop formatele pdf, iar pentru dispozitivele portabile (tabletă/ eReader/ mobil) formatul ePub.
Vă recomandăm să actualizați dispozitivul dvs mobil.

3. Ce este un e-reader?

eReader-ul este dispozitivul electronic ce îți permite citirea cărților digitale. Gadget ușor și subțire, cam de dimensiunile unui caiet, îți dă posibilitatea de a stoca mii de cărți creându-ți totodată condiții asemănătoare cititului cărților în format clasic tipărite pe hârtie.
E-Reader-ul are un touch screen ușor de utilizat, îți permite modificarea intensității luminoase, mărirea sau micșorarea caracterelor.

Lista completă a dispozitivelor compatibile cu Adobe Digital Editions o găsiți la acest link (Click Aici)

4. Pot citi cărțile și de pe smartphone?

Desigur. Majoritatea aplicațiilor necesare sunt gratuite, ușor de descărcat sau instalat.

5. Ce aplicații pot folosi?

Pe calculator (PC sau Mac) poți citi cărțile cu Adobe Digital Editions, iar pe dispozitive mobile cu una sau mai multe din aplicațiile prezentate aici.

6. Ce este DRM?

DRM înseamnă „Digital Rights Management”, adică managementul drepturilor pentru formate digitale. Dacă ai cumpărat o carte protejată printr-un sistem DRM, vei fi apărat împotriva copierii sau distribuirii neautorizate a cărții tale. Chiar dacă altcineva ar intra în posesia cărții tale, nu o va putea deschide sau citi.
Cărțile electronice sunt protejate printr-un sistem DRM de tip Adobe DRM și pot fi citite cu ajutorul programului Adobe Digital Editions și al tuturor aplicațiilor și cititoarelor compatibile cu acest sistem.

7. De ce cărțile electronice nu sunt compatibile cu Kindle?

Pentru cărțile electronice de pe librăria eBookuri.ro este folosit un sistem de protecție împotriva piratării numit Adobe DRM. Această securizare este un standard internațional.
Din păcate Kindle nu este compatibil cu acest sistem de protecție deoarece Amazon folosește un sistem propriu, închis, la care celelalte platforme nu au acces.
Acest lucru este valabil și pentru cărțile în format PDF: deși Kindle poate citi fișiere PDF nesecurizate, nu este compatibil cu Adobe DRM, securizarea folosită pentru protecția acestor fișiere.
Pentru cărțile care sunt protejate cu Adobe DRM, acest lucru este specificat în pagina cărții în secțiunea de detalii produs: PDF (Adobe DRM) și/sau ePub (Adobe DRM).
Excepție fac cărțile electronice, care sunt oferite gratuit în format PDF (nesecurizate Adobe DRM), în librăria eBookuri.ro în cadrul campaniilor promoționale.

8. De ce atunci când cumpăr cartea primesc un fișier cu extensia “.acsm”?

Fișierul „.acsm” conține toate datele despre cartea pe care ai cumpărat-o și este folosit de către Adobe Digital Editions pentru a realiza procesul de autorizare și pentru a descărca efectiv cartea. Este o parte a sistemului de protecție Adobe DRM.

Pentru a citi cărțile digitale cu fișiere cu extensia „.acsm” este necesar să instalați Adobe Digital Editions versiunea 1.6 sau mai nouă. Verifică dacă nu folosești o versiune prea veche, sau pur și simplu dezinstalează versiunea veche și instalează versiunea curentă de pe pagina Adobe (http://www.adobe.com/ro/solutions/ebook/digital-editions/download.html)

Mai multe informații despre toată gama de aplicații Adobe Digital Editions veți găsi accesând următorul link:
http://www.adobe.com/products/digitaleditions/
http://www.adobe.com/ro/solutions/ebook/digital-editions/faq.html

9. Câte computere și cititoare pot să folosesc?

Poți să îți autorizezi pe contul tău Adobe ID (user și parolă) până la 6 dispozitive (calculator,  tabletă, telefon etc.) cu conectivitate la Internet, inclusiv pe un eReader compatibil cu Adobe Digital Editions (cititor specializat de cărți fără conectivitate, care se pot lega doar la computer).

10. Nu pot să deschid cartea proaspăt cumpărată pe dispozitivul meu mobil. Ce trebuie să fac?

Nu încerca să iei cartea direct de pe dispozitivul mobil, chiar dacă acesta are acces la Internet! Motivul este simplu: majoritatea dispozitivelor mobile nu au capacitatea (procesor, memorie) de a cripta și decripta o carte electronică protejată. De aceea, este neapărată nevoie ca, înainte de a putea citi cartea cumpărată de pe dispozitivul mobil, această să fie instalată în Adobe Digital Editions pe un computer sau laptop.

Sau: instalează pe dispozitivul postabil Adobe Digital Editions, autorizează-l cu același ID Adobe (user și parola) și descarcă cartea digitală. Este necesar să actualizați softurile pe dispozitivul mobil.

11. Am cartea în Digital Editions și vreau s-o transfer pe dispozitivul meu mobil cu conectivitate. Cum fac?

Mai întâi îți instalezi programul de citit cărți electronice corespunzător pe dispozitivul tău mobil. Apoi îți autorizezi dispozitivul cu adresa de e-mail și parola ta de Adobe ID (aceleași pe care le-ai folosit pe computer când ți-ai activat Digital Editions). Și, în final, copiezi cartea pe care vrei să o transferi, și pe care o găsești:
– pe Windows – în My Documents: My Digital Editions;
– pe Macintosh – în Documents:Digital Editions;
direct în memoria cititorului tău mobil. Exact modul în care realizezi copierea depinde de dispozitiv, și pot exista mai multe opțiuni; în general, e suficient să-l legi prin cablu de computer. Alternativ, dacă ți-ai configurat o adresă de e-mail pe dispozitivul mobil, îți poți trimite pur și simplu cartea prin e-mail.

Instrucțiuni mai detaliate aici nu avem, deoarece depind în foarte mare măsura de dispozitivul folosit, și de programul folosit pentru citirea cărților. În general, o căutare simplă pe internet după “<nume_dispozitiv> reader adobe drm” ar trebui să rezolve problema.

12. Trebuie sa fiu conectat la Internet ca să-mi pot citi cartea?

Nu, doar procesul de activare și autorizare necesită conectivitate pe Internet. După ce computerul sau cititorul tău mobil au fost autorizate, și ai deschis cartea cumpărată în Adobe Digital Editions, conexiunea la Internet nu mai este necesară.

Atenție: când ai comandat un produs digital (eBook) și vrei să-l descarci, neapărat trebuie să fii logat la contul tău Adobe Digital Editions.

Cum citesc o carte sau o revistă în format digital (eBook)?

Cărțile electronice cumpărate de pe eBookuri.ro sunt în format PDF sau EPUB cu protecție DRM de tip Adobe Adept. Din acest motiv, ele vor putea fi citite doar după autentificarea lor în programul Adobe Digital Editions pe un calculator (PC, laptop, Mac și dispozitive portabile) și doar utilizând programe speciale.

Indiferent dacă răsfoiești cartea utilizând PC-ul, laptopul sau unul dintre cititoarele speciale sau generice (cum ar fi Nook sau iPad), Adobe Digital Editions te va ajuta în descărcarea, utilizarea și organizarea cărților tale digitale.

Tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli pe care îi găsești mai jos.

Am cumpărat o carte electronică/digitală (eBook), ce fac în continuare?

  1. Imediat după confirmarea plății vei putea descărca titlul ales printr-un simplu click pe link-ul activat în contul tău de pe eBookuri.ro. Este un fișier cu extensia „.acsm” pe care îți recomandăm să îl salvezi într-un loc ușor accesibil, cum ar fi pe desktop.

De el vei avea nevoie la p. 4.

  1. Accesează situl Adobe, descarcă și instalează programul „Adobe Digital Editions” de aici. În cazul în care ai deja instalat Adobe Digital Editions sari direct la p. 4. Acesta îți va oferi suportul de care ai nevoie pentru a citi și organiza orice fel de carte digitală.

Durează foarte puțin, iar la sfârșit asistentul îți va cere să-ți autorizezi calculatorul (vezi p. 3).

  1. Dacă ai mai folosit acest program și ești înregistrat la Adobe, va fi suficient să-ți introduci adresa de mail și parola contului tău de pe Adobe.

Dacă ești la prima utilizare, intra pe www.adobe.com/ro/ și apasă conectare sus-dreapta. Apoi, în fereastra nou deschisă accesează Create an Adobe Account, completează câmpurile pentru adresa e-mail, parola, nume, prenume, oraș, țară și cod poștal.

Întoarce-te la asistentul Adobe Digital Editions, întrodu adresa de e-mail și parola completate mai devreme, când ți-ai creat contul Adobe ID, și activează-l dând click pe Activate.

Important! Reține adresa de e-mail și parola. Te vor ajuta de fiecare dată când vei dori să autorizezi un alt dispozitiv.

  1. Deschide fişierul „.acsm” salvat la pasul 1. Acum se activează Adobe Digital Editions și pornește descărcarea cărții. Vei putea urmări acest proces prin intermediul barei de progres (pentru relativ scurtă vreme, în funcție de viteza conexiunii tale la Internet). Odată descărcată cartea te poți deconecta de la internet, cartea fiind acum salvată în calculatorul tău. O găsești:

– dacă folosești Windows, în My Documents, apoi în My Digital Editions;
– pe Macintosh în Documents și de acolo în Digital Editions.

Odată descărcată în calculatorul tău, cartea poate fi de acum copiată și citită pe orice cititor specializat care suportă Adobe Digital Editions, precum și pe tablete și chiar o serie de smartphone-uri. Poți copia cartea pe maxim 6 computere sau cititoare cu acces la Internet și cititoare fără conectivitate (dependente) diferite.

Am un cititor electronic de cărți, cum îl folosesc să citesc noua mea carte?

Multitudinea de dispozitive pe care se pot citi cărțile electronice se împart în două mari categorii: cititoarele care se pot conecta la Internet (tablete, smartphone-uri, etc.), și așa-numitele “cititoare dependente” (în limba engleză“tethered devices”), care se pot conecta exclusiv la un computer.

Dacă ai un cititor specializat, fără conectivitate („dependent”), iată pașii de urmat:

Mai întâi, îmi conectez dispozitivul la computer. Acest lucru se face, de obicei, utilizând cablul de date care a fost livrat împreună cu cititorul, în cutia acestuia.

Deschid Adobe Digital Editions și aștept câteva momente. Programul va detecta automat dispozitivul conectat de mine și mă va întreba dacă vreau să îl autorizez. Apăs butonul „Authorize Device” și, după alte câteva momente, un mesaj mă va informa că dispozitivul meu a fost autorizat cu succes (trebuie să fiu conectat la Internet pentru ca autorizarea să poată avea loc).
După autorizare, localizez cartea pe care vreau s-o transfer pe dispozitiv și o „trag” cu ajutorul mouse-ului peste iconița dispozitivului, aflată în partea din stânga jos. Imediat apare mesajul care îmi arată efectuarea copierii.
Când copierea s-a terminat, pot să deconectez dispozitivul de la computer; cartea mea este gata pentru a fi citită. Merg la lista de cărți de pe cititor (este posibil să fie nevoie de un „refresh” sau o „reîmprospătare” a listei, pentru a fi afișată și cartea proaspăt copiată), caut cartea și o deschid.
Și acum, lectură plăcută!

Dacă ai o tabletă sau un telefon mobil Apple (iPad sau iPhone) sau un smartphone cu sistem de operare Android, iată pașii de urmat:

Cauți programul Adobe Digital Editions (de exemplu pe Google Play, App Store sau Apk.cafe etc, depinde de producătorul dispozitivului), îl instalezi și autorizezi dispozitivul cu ID Adobe (adresa de e-mail și parola contului meu Adobe ID) și descarci linkul cu extensia „.acsm”.

Țin degetul pe numele cărții până când dedesubt îmi apare un meniu. Aleg Open cu Adobe Digital Editions și, imediat, cartea mea se va deschide în aplicația ADE.

Este simplu, ușor și rapid! Lectură placută!

Spre deosebire de cărțile clasice tipărite pe hârtie, atunci când pierzi originalul cărții tale electronice (este şters din greșeală sau se strică calculatorul) poți apela cu încredere la copia de siguranță fără a avea vreun cost suplimentar. Ca să-ți faci o copie de siguranță procedezi astfel:
— pe Windows intri în My Documents și de acolo în Digital Editions
— pe Macintosh întri în Documents și de acolo în Digital Editions;
— localizezi cartea achiziționată (este un fișier cu extensia .pdf sau .epub) și o copiezi pe un CD, DVD, hard-disk extern, stick sau orice alt mijloc de stocare de date care îți este la îndemână.
Tot de acolo îți poți transfera cartea de pe calculator pe e-reader (Nook, Sony Reader, iPad) sau unul dintre multe altele care o pot citi.

Lista completă a dispozitivelor compatibile cu Adobe Digital Editions o găsiți la acest link (Click Aici)

Nu te îngrijora în cazul în care cartea ta ajunge pe mâini străine! Protecția Adobe înseamnă că doar tu o vei putea citi, pe calculatoarele și cititoarele pe care le-ai înregistrat în contul tau Adobe ID.
În cazul în care ai vreo nelămurire sau poate vrei să afli mai multe detalii, întră pe pagina noastră la rubricile Ghidul eBook, Termeni și condiții, Condiţii de utilizare, iar dacă întrebarea ta nu se regăsește acolo, trimite-ne un mail la [email protected].

Îți mulțumim că ai ales site-ul ebookuri.ro și te așteptăm să revii și vei fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe piața editorială.

Protecția cărților

Toate drepturile asupra cărților comercializate pe acest site sunt rezervate editurilor sau autorilor. Reproducerea parțială sau integrală a oricărui volum fără acordul scris al deținătorilor drepturilor este interzisă.
Pentru a preveni reproducerea neautorizată, cărțile cumpărate și descărcate de pe ebookuri.ro sunt protejate cu un sistem performant de criptare care nu permite copierea sau distribuirea abuzivă, blocând accesul oricărei persoane străine la cartea ta.
Sistemul este pus la punct de Adobe și permite citirea cărților electronice în format PDF și EPUB pe orice calculator sau pe e-readere ca Nook, Sony Reader sau iPad/iPhone prin instalarea cititorului Adobe Digital Editions.

Lista completă a dispozitivelor compatibile cu Adobe Digital Editions o găsiți la acest link (Click Aici)

Este foarte simplu să citești o carte cumpărată de la noi.

Iar dacă mai ai întrebări, uită-te peste lista noastră de la rubricile Cum comand, Termeni și codiții/ Returnare, Ghidul eBook, sau dacă nu găsești răspunsul la întrebarea ta, te invităm să ne contactezi telefonic la nr. 021-2125692 sau prin email [email protected].

Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii