Comparatism și germanistică

17,30 lei 15,50 lei

Comparatism şi germanistică (eBook) – Vasile Voia

Golește
ISBN: EB9786065940208 Categorie: Autor: Anul apariției: 2012 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

Volumul reuneşte câteva studii şi eseuri care interoghează relaţia controversată în ştiinţa actuală dintre comparatism şi germanistică, respectiv noua paradigmă cu pretenţii salvatoare, „germanistica interculturală”, aducând în scenă câteva analize consacrate scriitorilor germani mai vechi şi mai noi sau unor probleme de estetică a creaţiei.

Incitante sunt perspectivele deschise de investigarea fenomenologiei faustice în hermeneutica lui Ernst Bloch şi Constantin Noica şi nu mai puţin interesante sunt spaţiile de cercetare asupra operei lui Lucian Blaga în context german şi cele dedicate lui Heidegger şi implicaţiei sale politice.

Reflex al dublei direcţii pe care o reprezintă de fapt toate volumele lui Vasile Voia, cartea de faţă este expresia unei dimensiuni de profunzime şi, desigur, am putea spune, a unicităţii ei în cultura noastră actuală. Ea îmbină inspirat un comparatism al ideilor cu estetica şi filosofia, realizând interferenţa şi unitatea la nivelul superior al discursului critic.

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “Comparatism și germanistică”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii