Clipă şi timp

Prețul inițial a fost: 29,10 lei.Prețul curent este: 26,40 lei.

Clipă şi timp – Dragoș Grusea
Autorul a beneficiat de o bursa de creaţie acordată de Uniunea Scriitorilor din România.
Publicarea volumului s-a făcut cu sprijinul aceleiaşi instituţii.

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065948969 Categorie: Autor: Anul apariției: 2021 ePub: ISBN 978-606-594-897-6PDF: ISBN 978-606-594-896-9 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Cu ani în urmă, Dragoș Grusea îmi mărturisea că filosofia i-a distrus viaţa: l-a rupt de vraja cuvenită vărstei şi l-a împins în copca dureroasă a gândirii lucide. Culmea e că mi-o spunea cu aerul unui ins uşurat, al cărui suflet scăpase de o povară ingrată, a cărei apăsare ameninţa să-i înăbuşe elanul. Atunci am înţeles că distrugerea de care vorbea fusese de fapt o mare eliberare. Departe de a-l strivi, disciplina conceptelor îl scăpase de pericolul de a-şi irosi viaţa în agitaţii oarbe. Scutit de amețeala unei tinereţi sortite a se rata în numele senzaţiilor tari, tânărul păşea în empireul abstracţiilor înalte, în al căror perimetru avea să-şi cizeleze în chip strălucit gândirea. Astăzi, pe deplin format, Dragoş Grusea e un fin cunoscător al idealismului german, la erudiţia căpătată adăugându-se înlesnirile de limbă, deoarece scrie limpede despre distincţii fioros de subtile. În plus, are nas de copoi: simte autorii la care ideologia a sugrumat filosofia, cum la fel simte făcătura diletantă cu aparenţe speculative.

Volumul de față, avându-i drept țință pe Goethe, Kant și Nietzsche, cărora Dragoș le scoate mațele la propriu, până într-atât de adâncă e analiza pe care le-o face, dovedește o putere a minții care îl scoate din rîndul exegeților și îl așază în cinul gânditorilor. După cele trei judecăți temporale din finalul cărții (de permutare, stră-mutare și transmutare a timpului), nu-mi rămâne decât să aștept noua tablă de categorii a eonului în care omenirea e pe cale să intre. Dacă nu o va da Dragoș Grusea, nu o va da nimeni la noi. / Sorin Lavric

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Clipă şi timp”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii