Dragoş Grusea – născut în 1986 la Rupea, jud. Braşov. A absolvit studiile de licenţă la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti. În 2012 obţine o bursă DAAD pentru a urma studiile de masterat la Facultatea de Filosofie a Universităţii Eberhard-Karls din Tübingen, încheiate cu o disertaţie privitoare la diferenţa dintre schematismul imaginaţiei şi cel al raţiunii în Critica raţiunii pure a lui Kant. În 2015 devine doctorand în filosofie al aceleiaşi universităţi, cu o teză despre evoluţia conceptului de direcţie în sistemul kantian. În 2020 obţine titlul de doctor în filosofie al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti cu o teză intitulată „Metafizică generală şi metafizică particulară la Kant” sub coordonarea prof.dr. Mircea Flonta.

A colaborat la „România literară”, „Studii de istorie a filosofiei universale”, „Studii de epistemologie şi de teorie a valorilor”, „Cercetări filosofico-psihologice”, „Contemporanul”.

A tradus din limba germană, alături de Paul-Gabriel Sandu şi Alexandru Bejinariu, F.-W von Herrmann, F. Alfieri: Martin Heidegger. Adevărul despre Caietele negre (Ratio et Revelatio, 2020).

  • Ordonează după:

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Close
Preț
OFERTĂLimited
Bunavestire de 72,30 lei
OFERTĂLimited
Cine sună la ușă? de 11,99 lei
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii