Alexandru Ştefănescu

Alexandru Ştefănescu s-a născut 29 aprilie 1979 în Bucureşti.

Licențiat în filosofie la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie.

Masterat, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie, modulul Filosofia Culturii.

Colaborări:- Articole de filosofie, literatură, muzica, prezentare de carte şi interviuri în revistele de cultură: “Adevărul literar şi artistic”, “Dilema”, precum şi participări, cu texte de specialitate, în revista de filosofie “Krisis” (1998-2002) şi în revista “Comtemporanul”.
– Seminarist cursuri de filosofie, în cadrul facultăţilor: Facultatea de Filosofie şi Jurnalism, Universitatea Spiru Haret, Bucureşti şi Facultatea de Filosofie, Galaţi (2004).

Volume:
– „Moartea lui Dumnezeu are în vedere, în principal, raportarea la divinitate, atât faţă de tradiţiile iudeo-creştine, cât şi în raport cu filosofia modernă. Propriu-zis, nu existenţa divinităţii monoteiste e pusă în discuţie, ci funcţia ei în epoca lui Nietzsche. Ceea ce „moare” este o anume reprezentare, moştenită şi susţinută, pe de o parte, de „casta preoţească”, pe de altă parte, de „metafizicieni”. Polemica este purtată, astfel, cu un transcendent aproximat metafizic, dar şi transferat din religie sau metafizică în conştiinţa comună. „Dumnezeu a murit” condensează, într-o formulă voit şocantă, decesul presupus al unei întregi epoci, ruptura necesară de o continuitate istorică urcând până în modernitate.
– Volumul Nietzsche  şi  “moartea  lui Dumnezeu”, apărut la editura Paidea, in toamna anului 2004.

  • Ordonează după:
Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii