Alexandru Ştefănescu s-a născut 29 aprilie 1979 în Bucureşti.
Licențiat în filosofie la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie.
Masterat, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie, modulul Filosofia Culturii.

Colaborări:
– Articole de filosofie, literatură, muzica, prezentare de carte şi interviuri în revistele de cultură: “Adevărul literar şi artistic”, “Dilema”, precum şi participări, cu texte de specialitate, în revista de filosofie “Krisis” (1998-2002) şi în revista “Comtemporanul”.
– Seminarist cursuri de filosofie, în cadrul facultăţilor: Facultatea de Filosofie şi Jurnalism, Universitatea Spiru Haret, Bucureşti şi Facultatea de Filosofie, Galaţi (2004).
Volume:
– “Moartea lui Dumnezeu are în vedere, în principal, raportarea la divinitate, atât faţă de tradiţiile iudeo-creştine, cât şi în raport cu filosofia modernă. Propriu-zis, nu existenţa divinităţii monoteiste e pusă în discuţie, ci funcţia ei în epoca lui Nietzsche. Ceea ce „moare” este o anume reprezentare, moştenită şi susţinută, pe de o parte, de „casta preoţească”, pe de altă parte, de „metafizicieni”. Polemica este purtată, astfel, cu un transcendent aproximat metafizic, dar şi transferat din religie sau metafizică în conştiinţa comună. „Dumnezeu a murit” condensează, într-o formulă voit şocantă, decesul presupus al unei întregi epoci, ruptura necesară de o continuitate istorică urcând până în modernitate.
– Volumul Nietzsche  şi  “moartea  lui Dumnezeu”, apărut la editura Paidea, in toamna anului 2004.

  • Sort by:

No products were found matching your selection.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii