Exerciții de destin

17,50 lei 14,80 lei

Exerciții de destin (eBook) – Aura Christi

Golește
ISBN: EB9789731925714 Categorie: Autor: Anul apariției: 2012 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

„Recapitulăm altădată spusele lui Rainer Maria Rilke referitoare la generații cu un amestec de uimire și spaima; astfel, autorul Elegiilor duineze – scrise, e știut, pe întinderea a mai bine de un deceniu – susține că se succed mereu trei generații:
1) cea care l-a găsit pe Dumnezeu;
2) cea care construiește temple;
3) cea care smulge pietre din templele înălțate pentru a ridica colibe.

Acum însă, depășind uimirea, spaima, susțin aceleași lucruri emise și odinioară, lucruri de care sunt aproape sigura mai ales atunci când sunt eu însămi: nu știu dacă l-am găsit pe Dumnezeu; când mi se pare ca îl simt aproape, în mine, îl pierd, îl pun la îndoială, mă „cert” cu el, imaginez psalmi în răspăr; mi-aș dori/vreau să cred. Nu sunt sigură că voi avea forța să construiesc în continuare templul meu din cuvinte. Dar știu ca nu voi smulge pietre din temple străine pentru a construi colibe. Aceasta siguranță, chiar dacă fragilă, chiar dacă se susține, se construiește din mers, poate fi semnul unui început.

Am adunat – la îndemnul editorului meu – aceste dialoguri, selectate din nu puține altele, realizate în timp, într-o carte, întrucât ele constituie semnele unei treceri, semnele efortului susținut de a construi un destin; unul literar, desigur. Nu știu dacă aceste dialoguri, constituite în exerciții de destin, făcute în siajul lui Ignațiu de Loyola, pe urmele Sfântului Augustin, sunt convingătoare; pentru mine ele rămân a fi circumscrise foamei (până la un punct, unamunoiene) de a fi. Ceea ce probabil nu este deloc puțin. E limpede însă că timpul, critica, lectorii urmează să judece dacă aceste exerciții rezistă, dacă, în adevăr, sunt semnele unui destin literar.” (Aura Christi)

O istorie a mentalităților predominante în perioada post-decembristă.

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “Exerciții de destin”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii