De la Homer la Joyce

29,90 lei 27,50 lei

De la Homer la Joyce (eBook) – Nicolae Balotă

Golește
ISBN: EB9786065944657 Categorie: Autor: Anul apariției: 2015 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

Se poate comunica şi e necesar sǎ se comunice cu valorile literaturii universale, pǎstrandu-se o perspectivǎ istoricǎ, citindu-l pe Sofocle ca pe contemporanul lui Pericle. Dar, am început sǎ înţelegem, spre deosebire de secolul trecut, istoricist, cǎ tot atât de necesarǎ, ba poate chiar mai fecundǎ, e o comunicare cu trecutul, adoptându-se o perspectivǎ actualizatoare, citindu-l pe Sofocle ca pe contemporanul nostru.

Dincolo de aceastǎ perspectivǎ care, în cele din urmǎ, e şi ea oarecum istoricistǎ, doar cǎ istoria e localizatǎ în actualitate, se deschide o perspectivǎ a sincroniei literare care dispune sǎ-l citim pe Sofocle ca pe contemporanul nimǎnui ori al tuturor, ca pe un martor al esenţialitǎţii umane şi nu numai al unei existenţe istoric cantonate. Încercare ambiţioasǎ, ce nǎzuieşte sǎ derelativizeze valorile literar-artistice, pǎstrând totodatǎ conştiinţa unei relativitǎţi a formelor şi figurilor pe care o hermeneuticǎ a textelor se cuvine sǎ o punǎ în luminǎ. Relativitate impusǎ chiar de prezenţa autorului, a cititorului interpret, a scriitorului şi hermeneutului în comentariile sale.

În cartea aceasta a atâtor cǎrţi, scribul interpret apare în textele sale ca şi pictorul ce se zugrǎveşte pictând în propriile sale tablouri. Sǎ-i fie iertatǎ aceastǎ ultimǎ deşertǎciune. (Nicolae Balotă)

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “De la Homer la Joyce”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii