Ion Ianoşi 80

23,60 lei 20,50 lei

Ion Ianoşi 80 (eBook) – Aura Christi, Alexandru Ştefănescu

Golește
ISBN: EB9789731727851 Categorie: Autori: , Anul apariției: 2014 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

„Ianoşi e viu, atent şi emoţionat de orice problemă de parcă acum abia ar intra, aplecându-se uşor, sub înaltul portic al Cunoaşterii. Curios, profesând acea «dublă» curiozitate, rară azi – faţă de «problemă», dar şi faţă de cel ce o ridică. Faţă de Fiinţă. Cultura română se poate felicita, în zilele şi anii noştri un pic buimaci, unde Nordul valorilor pare a se fi rătăcit undeva, în alte secole sau pe alte continente, că posedă un cercetător, un profesor şi un ins capabil de o asemenea cuprindere a unor platforme culturale atât de auguste şi, aparent, contradictorii.

Unul din puţinii supravieţuitori ai acelei Mitteleuropa sapientiale, acei îndrăgostiţi «fără pricină» de misterele artei şi ale gândului, unul dintre acei, rari azi şi în Europa, ce păşesc uşor peste graniţe istorice şi mentale, rigide pentru atâţia, cu o graţie, cu o uşurinţă ce ne poate înşela asupra acelui «depozit» afund de suferinţă şi travaliu, de tenacitate unică pe care numai prezenţa unui «ideal» poate s-o explice.

Iată unde putem găsi Idealul sau Modelul, dezorientăţi nu rareori de propriile noastre ezitări şi eşecuri.” (Nicolae Breban)

„Ianoşi este un om pentru care problema morală există, iar faptul acesta îl aşază într-o postură extrem de fecundă şi de necesară, de mediator. Într-o lume care devine tot mai conflictuală, uneori în mod stupid, cu totul superficial şi aberant.

Ion Ianoşi cred că ne da o lecţie de economie de conflict. Văd în această lecţie şi în persoana lui un model de seninătate, de sinceritate intelectuală, de europenitate.” (Mircea Martin)

„[…] stilul Ianoşi; un stil unic în cultura română. Nu e vorba, în cazul d-sale, de carţi de erudiţie pedantă, seaca, ci de carţi scrise cu un mare talent literar, cred eu, şi cu extraordinare capacităţi de evocare.” (Gabriel Dimisianu)

„Am spus şi cu alte prilejuri, am scris şi cu alte ocazii că Ion Ianoşi este un dar făcut literaturii române. Oare avem puterea de a ne bucura de acest dar? Avem forţa de a-l onora şi de a ne minuna de el, aşa cum se cuvine? Printre scriitorii români, prietenul nostru e perceput drept un cărturar evreu-maghiar atipic. Printre evrei e tratat drept un român sadea. În Ianoşi văd un model de prim rang, un mare cărturar ce s-a înzidit în literatura română, un scriitor care ar face onoare oricărei culturi majore a lumii. Ianoşi este, apoi, un spectacol, în profida felului său de a fi, aproape în ciuda sa…” (Aura Christi)

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “Ion Ianoşi 80”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii