Derapaje în educația românească

(O recenzie client)

36,00 lei

Derapaje în educația românească – Anton Ilica

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065949263 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 PDF: ISBN 978-606-594-926-3ePub: ISBN 978-606-594-927-0 Colecție:
  • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
  •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

    Cum citesc un eBook?

    Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

    Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

    Computer eBook Reader Telefon Tabletă
    Calculator personal Kindle Android Android
    Laptop Nook iPhone iPad
    Apple MacBook Kobo Windows Windows
    Notebook iRiver Trekstor
    Netbook Pocketbook Prestigio
    Bookeen

  Share

Precaritatea educației manifestată în comportament devine evidentă în infrastructura morală a societății românești. Absența unei educații solide menține forme subtile de parvenire și corupție intelectuală. Expresia existenței unor derapaje în educația românească impune o altă direcție în sistemul de învățământ și o nouă ordine în sistemul de educație. Nu există o viziune coerentă privind profilul educațional, iar responsabilii pentru crearea unei Românii educate se află într-o îngrijorătoare eroare de viziune privind politicile educaționale.
Volumul Derapaje în educația românească cuprinde opinii critice și sugestii, oferite de pedagogii români contemporani, ignorate de decidenții ministeriali, mai preocupați de directive europene decât de sănătatea morală a societății românești.

Bazat pe 1 recenzii

5.00 Per ansamblu
100%
0%
0%
0%
0%
Scrie o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 recenzie la Derapaje în educația românească

  1. Voiculescu Florea
    5 out of 5

    Voiculescu Florea:

    Cartea profesorului Anton Ilica este remarcabilă. Atât ca intenție, cât și ca realizare, cartea acoperă o zonă slab populată (aproape pustie) a literaturii pedagogice de la noi: aceea a unor reflecții critice care destramă stereotipuri și demască sloganuri, fie că este vorba despre „competențe”, despre „curricula” sau despre alte „mode(rnizări) pedagogice”, fie că este vorba despre pseudo reforme, mai mult administrative decât pedagogice, înveșmântate festiv în straiele de împrumut ale globalismului și, cum atfel?, ale postmodernismului. Titlul cărții – „Derapaje în educația românească” – exprimă din start și fără ocolișuri intențiile critice ale autorului privind starea educației românești actuale. Dar nu este vorba despre critici globale, nediferențiate. „Criticile mele – scrie autorul – nu vizează elevi excepționali, profesori de vocație, sârguincioși și devotați; nu vizează totalitatea, ci excepțiile negative, superficialitatea, indolența și derapajele amatoriste ale decidenților politici și administrativi.” Pe acest fundal, cartea este și o pledoarie pentru restituirea (și redobândirea) demnității profesiei de pedagog și a pedagogiei ca știință a educației.

    Profesorii vor regăsi în această carte întrebări pe care ei înșiși și le-au pus, îndoieli pe care le-au trăit și le trăiesc, dar pe care uneori n-au avut îndrăzneala, alteori n-au avut răgazul să le exprime. Reflecțiile autorului – reunite sub titlul „eseuri și opinii” – deși conțin germenii unor soluții ce pot să rodească, sunt înainte de toate îndemnuri la alte reflecții, îndemnuri ce spun într-un fel sau altul: „stimate cititorule, unde se încheie experiența mea, începe a ta”. De aceea, dar și pentru alte motive pe care cititorii le vor descoperi ei înșiși, recomand cartea tuturor colegilor mei, profesori, de la grădiniță la universitate, dar și decidenților politici ca lectură necesară spre a-și înțelege mai bine misiunea pe care o au. În cele din urmă, „derapajele” semnalate de profesorul Anton Ilica reprezintă un îndemn sincer și colegial pentru ca, împreună, să reașezăm educația pe temeiurile sale autentice, culturale, axiologice și, nu în ultimul rând, pedagogice.

    Felicităm editura Ideea Europeană pentru realizarea remarcabilă sub aspect editorial, grafic și tipografic a cărții, la un nivel de calitate care îi atestă profesionalismul.
    Prof. Florea Voiculescu

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii