Bucuriile și capcanele lecturii

(O recenzie client)

17,40 lei

Bucuriile și capcanele lecturii (eBook) – Mircea Gheorghe

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065948594 Categorie: Autor: Anul apariției: 2021 ePub: ISBN 978-606-594-860-0PDF: ISBN 978-606-594-859-4 Colecție:
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Prin Bucuriile și capcanele lecturii, autorul romanului Clepsidra (EuroPress, 2010) și al savuroaselor povestiri din Partida de canasta (Polirom, 2005) și O adevărată familie (Adenium, 2013) ne invită, de astă dată, la o incursiune în lumea vastă și pasionantă a cărților.

Cititorul este ghidat să descopere frumuseți, idei, concepte, armonii, reflecții, paradoxuri, uneori mai puțin cunoscute, care fac parte din marele parcurs al culturii scrise și al istoriei lecturii. El se va intersecta în drumul său cu autori iluștri din trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, surse de o inestimabilă valoare pentru toți cei care sunt interesați să adauge vieții lor și o dimensiune spirituală. Socrate, Platon, Saint-Augustin, Roland Barthes, Heinrich Mann, Michel de Montaigne, Karl Popper, Jean-Jacques Rousseau, Gustave Flaubert, Stendhal, Marcel Proust, Ferdinand de Saussure, Paul Valéry, Jorge Luis Borges, Umberto Eco, Milan Kundera, Alberto Manguel sunt doar câțiva dintre acești autori în contact cu care spiritul nostru devine mai nobil, mai subtil și mai înțelept. La sfârșitul călătoriei, cititorul va ajunge mai bogat sufletește decât era la începutul ei și, cu siguranță, mai receptiv față de cărțile frumoase și inteligente din jurul lui.

Bucuriile și capcanele lecturii este o carte atrăgătoare, scrisă cu căldură de un scriitor – cititor care iubește deopotrivă și scriitorii, și cititorii.

Bazat pe 1 recenzii

5.00 Per ansamblu
100%
0%
0%
0%
0%
Scrie o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 recenzie la Bucuriile și capcanele lecturii

 1. EuroPress Group
  5 out of 5

  EuroPress Group:

  Un GPS literar de Emil BELU
  Cartea lui Mircea Gheorghe, Bucuriile și capcanele lecturii, Editura Ideea Europeană, 2020, este un instrument de lucru binevenit. Scrierea mi se pare o utilă introducere în necesarul proces de orientare a cititorului în arta lecturii. Nu e vorba de ruperea legăturilor cu trecutul, de părăsirea „galaxiei Gutenberg”, ci de o abordare conformă cu noile tehnologii informatice, o armonizare cu multiplele suporturi de stocare oferite de „galaxia Bill Gates”. În contextul actual, al exploziei Internetului, al unei sufocante oferte mass-media, „rătăcirea” cititorului – căci despre el e vorba – în acest labirint modern este inevitabilă. Inițierea devine o etapă necesară pentru cei dornici de priponul la „ieslea” literaturii.
  Continuare:
  https://www.dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/un-gps-literar

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii