Scene din viața literară

15,30 lei 13,80 lei

Scene din viaţa literară (eBook) – Ion Lazu

Golește
ISBN: EB9786065940307 Categorie: Autor: Anul apariției: 2012 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

Din însemnările de scriitor al autorului (Vreme închisă), realizate cu consecvenţă începând cu anul 1979 (şi adus până în actualitate şi reprezentând în primul rând cronica unor campanii de geolog prospector care şi-a desfăşurat activitatea în cele mai diferite colţuri ale ţării), nu puteau să lipsească notaţiile privind aspecte din viaţa literară ca atare; în selecţia Scene din viaţa literară sunt deci consemnate scene, portrete, dialoguri, întâlniri cu scriitori, artişti plastici, actori, muzicieni, alţi oameni de cultură. Câteva fragmente edificatoare privind această temă au apărut deja în revistele Argeş şi Oglinda literară (chiar sub titlul Scene din viaţa literară), dar şi sub alte titluri: în Viaţa Românească (Medalion Mircea Ciobanu), în Luceafărul (Viaţa cu numărul 13), în Ziua literară (Am fost împinşi la margine…).

Sunt de reţinut relatările cu privire la constrângerile impuse de cenzura necruţătoare şi la numeroasele stratageme prin care scriitorii căutau să obţină „bunul de tipar” şi „bunul de difuzare”, în condiţiile de nesiguranţă în care se desfăşura activitatea creatorilor de artă în comunism, dar şi atelierul de creaţie propriu-zis al autorului, care în perioada respectivă lucra la romanele Rămăşagul, Curtea Interioară, Capcana de piatră, apărute în acei ani, dar şi texte de sertar; în jurnalul de scriitor vom întâlni, cum şi era de aşteptat, numeroase referiri la opera proprie, edită sau inedită în acel moment, dar şi la operele colegilor de generaţie sau ale clasicilor.

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “Scene din viața literară”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii