Piața sfatului

Prețul inițial a fost: 4,20 lei.Prețul curent este: 3,90 lei.

Piaţa sfatului (eBook) – Daniel Pişcu

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065942226 Categorie: Autor: Anul apariției: 2013 ePub: ISBN 978-606-594-375-9PDF: ISBN 978-606-594-222-6 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Dintre toate camerele de filmat, numai faţă de îngerul meu păzitor, faţă de Domnul şi faţă de cei dispăruţi sau defavorizaţi nu (vreau să) joc teatru.

Şi, chiar dacă uneori joc fără să vreau, şi sunt histrion, şi sunt masochist, şi mai nu ştiu cum sunt, mă controlez, revenind asupra firescului meu, asupra purităţii şi candorii mele.

Ca pe o penitenţă, ca pe o cerebralitate.

Tot, toate, ale mele.

Piaţa sfatului de Daniel Pişcu

Peisajul

Configuraţia locurilor în care trăim se datorează în cea mai mare măsură anonimilor, constructorilor, ale căror nume ne sunt necunoscute dar ale căror realizări sunt vizibile.
Cine a pus cărămizile casei acesteia superbe pe care o vedem în acest sat sau oraş?
Cine a trasat aceste minunate străzi? Cine a aşezat casa („cărămida” mai mare) în acest minunat loc?
Aşezarea edificiilor, plasarea străzilor a fost aleatorie în decursul timpului, în sensul că s-a făcut din mers şi de cine se putea.
Numai unele construcţii (ieşite din comun şi destinate unor activităţi specifice) poartă amprenta vreunui arhitect al cărui nume îl ştim.
Şi totuşi, în ciuda hazardului, zarurile ce au făcut ca locuinţele sau străzile să apară într-un anumit loc, şi nu în altul, să se asambleze astfel, şi nu altfel, au căzut perfect, pe numerele ce trebuiau, spre a fi de cele mai multe ori „câştigătoare”.
Astăzi (nu neapărat la noi) edificarea localităţilor (locurilor) se face sistematic, ele poartă girul unor specialişti, de parcă s-ar fi luat exemplul albinelor ce-şi gospodăresc impecabil stupul…
Dar dacă stupul este perfect, nu este el oare şi monoton privirii?
Stereotipia blocuristă nu stresează, nu obturează dorinţa noastră de diversitate, nu dăunează ea ochiului? Hazardul de care vorbeam nu-l bucură oare mai mult, ferindu-l de privire fixă, bolnavă de clipit, de variaţie, altfel existând pericolul căderii în perplexitate?
Şahul este mai antrenant decât şotronul, de-a v-aţi ascunselea sau alte jocuri pentru copii, ori alte forme de divertisment sau alte sporturi?
Dacă prin cubism înţelegem în primul rând geometrizare, acesta coexistă, pentru istoria artei, cu desenul după natură, cu peisajul, cu figurativul.

Solidaritate

– Ce pantaloni avem!… Ce geacă avem!… Ce mănuşi…
– Te-ai înţolit, te-ai înnoit!… Trebuie să dai de băut!… Trebuie să-i uzi, s-o uzi!…
Acest refren (doar aparent hilar), entuziasmează atât pe cel care simpatizează cu cel care şi-a cumpărat ceva nou, cât şi pe posesorul noii achiziţii.
Starea aceasta de simpatie, de jubilaţie, vine dintr-o disponibilitate sinceră a unui prieten apropiat de a fi părtaş, la bine şi la rău, cu semenul său.
O stare de graţie care ne caracterizează, căci nu ştiu dacă în alte locuri este obiceiul de a folosi, în asemenea circumstanţe, astfel de invocaţii atât de umane în solidaritatea lor! Îmi place să cred că da… Dacă-i aşa, trebuie udate! Sau, măcar, notate…

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Piața sfatului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii