Sortiți să vadă

15,30 lei 13,80 lei

Sortiţi să vadă (eBook) – Irina Airinei

Golește
ISBN: EB9786065940123 Categorie: Autor: Anul apariției: 2012 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

Agasat de o doamnă care gira rubrica mondenă a unui ziar newyorkez, cu privire la preferinţele sale, la întrebarea care este obiectul său favorit din natură, Mark Twain a răspuns, în maniera sa unică: „O frumoasă mută!”

Ziarist, traducător, autor de carţi, Irina Airinei îndeplineşte doar una dintre condiţii. Fiind universitar – doctor în filologie -, predând cursuri, ţinând seminarii, pregătind studenţi, nu prea are cum să fie mută. Şi, cu atât mai mult, ca ziarist de presă scrisă şi de radio.

Urmărind însă transcrierile interviurilor luate de ea unor personalităţi din aproape toate domeniile, îţi dai seama că, departe de a fi taciturnă, Irina Airinei are o mare calitate: ştie nu numai să întrebe, ci mai ales să asculte. Este perfect conştientă ca rolul reporterului, dincolo de a descoperi oameni cu vieţi şi personalităţi interesante, nu este să se pună în valoare pe sine cu întrebări „inteligente” până la narcisism sau incisive până la obraznicie, dimpotrivă, ci să se apropie de partenerul de discuţie cu discreţie, încercând să scoată din mintea şi sufletul său tot ceea ce este mai semnificativ şi mai interesant. Pentru că oamenilor care au fost „sortiţi să vadă” nu le prea place să vorbească despre ei înşişi.

Multe dintre interviurile sale aduc aminte de tehnicile arheologice, de migala dezgropării cu delicateţe a frumosului ascuns în eul interlocutorului, refacând din cuvinte ceea ce, poate, altfel nu ar fi fost spus niciodată. (Dorin Suciu)

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “Sortiți să vadă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii