Baia Balkan

17,30 lei 15,50 lei

Baia Balkan (eBook) – Ileana Cudalb

Golește
ISBN: EB9789731925837 Categorie: Autor: Anul apariției: 2012 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

„Facerea unei case necesită voinţă şi pricepere, cu atât mai mult facerea unei lumi.

Acum, cred că Muzulie Ceatpat avea geniu. Împrejurările însă i-au fost neprielnice. Amintirile mele legate de proiectul lui se pierd în tenebrele Templului săpat, mai înainte de toţi vecii, în stânca hercinică, de natură, de oamenii primitivi, ori de către sfinţii atraşi prin lucarna surprinzătoare a cupolei, în strădania lor de a comunica cu o lume mai presus de fire. Templul Celui Foarte Mare, Bai Ulgữn, cum se pomeneşte el din străvechime, este o cavernă uriaşă ascunsă vederii în inima gorganului înalt acoperit de zmeuriş şi tufe de alun printre grohotişuri. Calota lui, deschisă lumii de un trepan uriaş, permite accesul în interior pe traseul şerpuitor al unei scăriţe săpată în tâmpla de piatră până la arhitrava care încercuieşte naoşul.

De aici se ajunge la platforma principală mult mai uşor, pe scara solidă de stejar, ce coboară în frânturi de câte şapte trepte, în jurul unei coloane de susţinere, până la locul unde se petrec toate: jertfe, imprecaţii, rugăciuni. De jur împrejur, delimitând parcă secvenţial spaţiul şi timpul, pe suprafaţă concavă a platformei douăsprezece şanţuri subţiri pornesc în raze, ca spiţele unei roţi ce se unesc într-un punct virtual din mijlocul chepengului pătrat aflat în opoziţie cu lucarna rotundă din acoperiş, şi care prelungit sub podeaua naoşului, duce într-un hău bănuit, unind astfel cerul cu pământul.” (Ileana Cudalb)

Un roman senzaţional.

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “Baia Balkan”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii