Ferdinand Întregitorul – Nașterea României Mari

Prețul inițial a fost: 14,40 lei.Prețul curent este: 12,00 lei.

Ferdinand Întregitorul – Nașterea României Mari – Dan-Silviu Boerescu
Colecția Istorii regală

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786069925713 Categorie: Autor: Anul apariției: 2020 ePub: ISBN 978-606-992-571-3 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Despre viitorul Rege Ferdinand al României se poate spune că a fost o sumă de paradoxuri istorice și nu numai. Adus, de către unchiul său Carol, Principe Moștenitor în România aproape împotriva voinței lui, Ferdinand se va dovedi, la maturitate, un mare patriot român, unul cu un fantastic rol determinant în acțiunea de Reîntregire a țării, care s-a făcut sub sceptrul și voința sa.
Primul Rege al României Mari a avut înțelepciunea de a-și ascunde propriile sale slăbiciuni sentimentale, ca și pe cele ale soției sale, Maria, nelăsând neînțelegerile conjugale să afecteze actul de guvernare, dovadă stând și glorioasa încoronare a celor doi de la Alba Iulia din octombrie 1922.

Din nefericire, această mare izbândă a fost umbrită de derapajele fiului și moștenitorului său Carol (al II-lea), care și-a anunțat de mai multe ori renunțarea la linia de succesiune regală în favoarea urmăririi propriului ideal (unul strict erotic!). Ferdinand a închis ochii înveninat de aceste trădări, fiind urmat la scurt timp de sfetnicul său cu mână de fier, Ionel Brătianu, în circumstanțe încă nedeplin clarificate…

Un Principe pentru România… din a treia încercare
De la „nepotul timid” la Suveranul Reîntregirii, o suită de paradoxuri istorice fericite
Scandalul dinastic și neîmplinirile sentimentale – Elena Văcărescu, o iubire imposibilă vindecată de Martha Bibescu și… Mița Biciclista
Un bun român, un monarh constituțional
Momente decisive pe front: când Regele se adresează ostașilor aflați în pragul dezastrului

COLECȚIA REGALĂ (12 VOLUME)
Istoria modernă a României (1866-1947 și, în fapt, până în prezent) este imposibil de înțeles fără analiza istoriei Casei Regale a României, ale cărei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele mai importante ale ultimului veac și jumătate al Principatelor, Regatului și – vai! – Republicii Populare/Socialiste sau, revenind în vâltoarea clipei, al unei Românii fără de noimă și identitate precisă, parcă mereu pierdută în caruselul european și mondial.

Fără contribuția novatoare a Casei Regale nu se știe când și cum România ar fi putut trece din feudalismul întârziat direct în epoca modernă, cum fără acțiunile inspirate și deciziile înțelepte luate (uneori, contra inimii și a glasului sângelui!) de Suverani (Regele Carol I, Regele Ferdinand și Regina Maria) niciodată nu s-ar fi putut înfăptui, la 1 Decembrie 1918, unica Românie Mare.
Recunoscând rolul istoric jucat de cele cinci generații ale Familiei Regale a României, nu putem să le negăm acestora nici calitatea de oameni ai timpului lor (…nu doar ai eternității!), de ființe învestite nu doar cu prerogativele dinastice ci și cu atributele lor pur umane, care au creionat și personalitățile puternice ale unor ființe adesea pătimașe și chiar contradictorii, pe care nu ne-am propus să le idealizăm în vreun fel. Din amalgamul de trăsături, uneori destul de greu de armonizat, au reieșit figuri luminoase, fascinante și, în ciuda locurilor comune livrești, absolut surprinzătoare. Vă invităm să le devoalăm împreună în filele (pe care unii le-ar putea considera, pripit, iconoclaste) ale cărților din Colecția REGALĂ!

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Ferdinand Întregitorul – Nașterea României Mari”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii