În căutarea nefericirii

Prețul inițial a fost: 21,30 lei.Prețul curent este: 19,20 lei.

În căutarea nefericirii de Ioana Dragan
Colecție Proză Autori români
Vezi mai multe cărți publicate de Tracus Arte

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786060234906 Categorie: Autor: Anul apariției: 2023 ePub: ISBN 978-606-023-490-6 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Un controlor de tren pe ruta Focșani-Panciu…
Un tăietor de lemne din industria forestieră din Finlanda…
Destinele lor se încrucișează pe Facebook și Skype. Ciocnind virtual pahar după pahar, fiecare visează pătimaș la fericirea sau nefericirea celuilalt. Gelu se află pe culmile disperării în România. În plin proces de divorț cu patroana unui salon de cosmetică, disprețuit de toți pentru slujba lui modestă, pleacă în Finlanda să descopere rețeta fericirii prietenului său virtual. Se întoarce de acolo dezamăgit în urma unor experiențe și aventuri traumatizante. Onni duce aparent liniștit o viață fără de probleme în țara celor mai fericiți oameni. Tentat de culoarea locală, îi întoarce vizita prietenului său și se avântă inconștient și entuziast în vibranta societate de tranziție a orașului de pe malul Milcovului. Aici află că nefericirile prietenului său se pot metamorfoza în împliniri neașteptate. La întoarcere, va lua cu el în Finlanda nu numai aromele de mici și țuică ale Crăciunului românesc, dar și un cadou otrăvit din țara nefericiților urmași ai lui Dracula.
Un roman despre mentalități și conexiuni interculturale într-o Europă fără granițe, despre prietenie, dragoste și diferențe, toate adunate într-un fir narativ care leagă înghețatul nord arctic finlandez de vâlvătaia pasiunilor românești.
● ● ●
„Dincolo de anecdotica irezistibilă și de scenele de moravuri surprinse cu o jovialitate mușcătoare, de simetriile jucate și quiproquo-urile împrumutate literaturii populare, acest roman reușește să scaneze, eficient analitic și convingător literar, două tipuri greu compatibile de mentalitate și de umanitate. Pe parcursul lecturii, cititorul realizează că modelul finlandez nu e atât de, cum să-i spun?, dezirabil, iar antimodelul românesc, cu talmeș-balmeșul etic și hedonismul său, nu-i de disprețuit. Contactul cu realitatea «vieții care se viețuiește» bate ideile preconcepute, abolirea distanțelor culturale conduce la accidente, iar schimbarea vieții, la care protagoniștii visează, implică riscuri și costuri majore.
Reinventându-și tipologiile, Ioana Drăgan a scris un roman «intercultural» plin de viață, insolit și atașant, una dintre aparițiile importante ale prozei românești de azi.” / Paul Cernat

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “În căutarea nefericirii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii