Opere politice

Prețul inițial a fost: 180,00 lei.Prețul curent este: 150,00 lei.

Opere politice – Mihai Eminescu
Ediție integrală, alcătuită și îngrijită de Cassian Maria Spiridon
Mai multe cărți publicate de Editura Timpul

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9789736129100 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 PDF: ISBN 978-973-612-910-0 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Mihai Eminescu – OPERE POLITICE
O primă ediție, care a reușit, la acea vreme – 1941, să adune în cvasitotalitatea lor articolele politice publicate de Poet, în două volume masive, sub titlulatura Opera politică – vol. I – 1870 1879 și vol. II – 1880 1883, aparține profesorului I. Crețu. Rămasă ca punct de referință prin calitatea și nivelul realizării, totuși, după mai bine de 65 de ani de la apariție, și în condițiile în care ediția de Opere a Academiei era integral publicată, se impunea cu necesitate publicarea unei noi variante de Opere politice.

Opere politice în format tipografic a cuprins, în prima ediție, trei volume în care au fost inserate articolele de doctrină, polemică sau documentare în totalitatea lor, inclusiv cele rămase în manuscrise, preluate ca atare din „Opere” – volumele IX, X, XI, XII şi XIII, volume care acoperă, practic, integrala publicisticii eminesciene. Spre deosebire de ediția I. Crețu, care publică articolele într o ordine strict temporală, actuala ediție le grupează pe mari tematici, în cadrul acestora păstrându-se, se înțelege, aceeași așezare funcție de data publicării.

Prin gruparea textelor pe câteva dintre dominantele tematice ne-am propus asigurarea unei viziuni mai clare asupra evoluției și unității de gândire a Poetului în problema abordată. Această structurare mai permite cititorului interesat de o anumită latură a preocupărilor politice un acces rapid și pe întreaga întindere a materialelor adunate sub această tematică. Se înțelege că aproape nici unul dintre articolele selectate nu se rezumă exclusiv la tema dată. Principiul aplicat a fost, spre exemplu, acolo unde predominau, să zicem, chestiunile teoretice, multe cu aplicații asupra unui caz sau altul, să determine așezarea lui în șirul celor ce se preocupă de aspecte de teorie politică. Așa s-a procedat cu toate articolele. Unde nu a existat o pondere suficient de consistentă a uneia dintre tematici, s-a preferat afluirea acestora către Addendă.

Am crezut mai puțin necesară includerea unor note lămuritoare asupra originii articolului. Ar fi fost o încărcare inutilă de informații, știut fiind că la baza lucrării stă ediția în 16 volume, din opera Poetului, realizată de Academia Română. Eventualii cititori interesați și de alte informații, decât ce ne am propus, pot apela la ediția precizată.
La finalul fiecărui text sunt consemnate publicația și data la care a apărut.

Merită remarcată continuitatea și consecvența viziunii eminesciene în articole, pe indiferent ce temă, de la debutul publicisticii sale până la final. Parcurgerea publicisticii politice eminesciene poate elimina numeroasele prejudecăți, truisme și afirmații eronate care circulă, în prezent, în publicistica noastră, inclusiv culturală, fără a avea acoperire în cele scrise de Poet.
Operele politice au fost editate în trei volume: primul în 1997, al doilea în 1998 și al treilea, care încheia integrala politică, în 1999. Ele însumau circa 2000 de pagini în format academic.
Prezenta ediție, în format mare, adună într-un singur volum totalitatea operei politice a lui Mihai Eminescu.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Opere politice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii