O viață dublă, între Est și Vest

Prețul inițial a fost: 69,00 lei.Prețul curent este: 64,95 lei.

O viață dublă, între Est și Vest de Corneliu Cazacu
Colecție Biografii / Memorii / Jurnale / Artă / Fotografie. Blue Spot
Vezi mai multe cărți publicate de editura Lebăda Neagră

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786303300177 Categorii: , Autor: Anul apariției: 2023 ePub: ISBN 978-630-330-016-0PDF: ISBN 978-630-330-017-7 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

De la picturalitatea imaginii cinematografice desprinsă parcă din filmele lui Antonioni, cu peisaje ireale, fluide, din lumi imateriale (în apusurile de soare boliviene), și parcurgând un amplu traseu către fotografia jurnalistică de documentare care decupează evenimentele istoriei recente (precum imaginile demonstrațiilor din Kiev), opera lui Corneliu Cazacu surprinde, incită și mai ales deschide căi revelatoare de analiză ale unei lumi tumultoase, dar feerice. Lentila aparatului său devine un caleidoscop pulsatil, cu imagini suprapuse din jurul lumii.
Corneliu Cazacu elaborează radiografii existențiale prin alăturarea unor segmente de timp și spațiu în copleșitoarea diversitate tematică pe care o abordează.
De la călătoriile în Vietnam, unde scena operei vietnameze sau portretul generalului sunt parcă desprinse din pelicula Dreams a lui Akira Kurosawa, Corneliu Cazacu ne poartă în îndepărtata regiune Kyrgyzstan (aflată la interacțiunea dintre câteva mari civilizații ca parte a Drumului Mătăsii).
Volumul O viață dublă. Între Est și Vest este un dens jurnal de călătorie împărtășit cu generozitate privitorului de către artist. Suntem călători în acest tur al lumii prin Bolivia, Cairo, Cernobîl, Coreaa de Nord, Cuba, Etiopia, Filipine, Iran, Kiev, Kyrgyzstan, Vietnam… Profil cultural complex, Corneliu Cazacu și-a articulat o operă solidă, bine fundamentată atât artistic, cât și conceptual. Vorbitor fluent a peste șase limbi străine, cu o relevantă experiență de lucru internațională, Corneliu Cazacu parcurge și sondează profund o diversitate culturală, articulând astfel un spațiu narativ cu ramificații pe cele șase continente. Lucrările și textele sale au fost publicate în reviste naționale și internaționale precum: National Geographic, România Liberă, Foreign Policy, Observator EU, Dilema Veche.
(Dr. Oana Ionel)

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “O viață dublă, între Est și Vest”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii