Prinț și profet

16,30 lei 13,80 lei

Prinţ şi profet (eBook) – Corneliu Şenchea

Golește
ISBN: EB9786065941243 Categorie: Autor: Anul apariției: 2012 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

Cred în sensibilitatea publicului faţă de un teatru al ideilor, dar şi faţă de un teatru de acţiune fidel formelor clasice. Cu riscul de a fi considerat un manierist, accept această etichetă, dacă îmi aleg drept modele nume ca Montherlant, Camus, Vallejo sau Camil Petrescu.

Am încercat să tratez una dintre marile teme ale dramaturgiei universale, care începe cu vechii greci şi se împlineşte în teatrul clasic francez: conflictul dintre datorie şi pasiune.

Drama apare atunci când cele două imperative devin divergenţe şi ea se poate regăsi şi azi de la marii lideri politici la oamenii de rând. Dar pentru a o ilustra am ales varianta teatrului istoric, deoarece (pentru a-l cita pe Henri Rochefort ) „viitorul, în momentul de faţă, pare atât de sumbru, încât am simţit să mă hrănesc o vreme cu trecutul”. Drama personajelor mele, fie că este vorba despre Ugo, fie că este vorba despre prinţul Rudolf, este eşecul înregistrat în încercarea de a le găsi un liant, de a le împaca.

Am văzut în Rudolf de Habsburg un adevărat profet al lumii moderne… care a prevăzut toate catastrofele secolului al XX-lea şi a încercat să orienteze politica austriacă într-o altă direcţie. Dar viaţa sa privată, departe de a fi un model, a dejucat acest plan.

El dispare pentru că nu-şi mai găsește locul în lumea lui, în timp ce Ugo d’Este îşi acceptă sfârşitul din acelaşi motiv. (Corneliu Şenchea)

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “Prinț și profet”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii