Recurs la trecut (jurnal sucit)

Prețul inițial a fost: 30,00 lei.Prețul curent este: 24,96 lei.

Recurs la trecut (jurnal sucit) de Ioana Bena
Colecție Beletristica / Literatură română contemporană / Ficțiune / Proză / Jurnal Red Spot
Vezi mai multe cărți publicate de editura Lebăda Neagră

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786303300221 Categorie: Autor: Anul apariției: 2024 ePub: ISBN 978-630-330-021-4PDF: ISBN 978-630-330-022-1 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Spovedania Ioanei Bena se petrece într-o casă cu patru camere. Intri prin artere și ieși prin vene. Jurnal al căutării, monografie a sufletului, așezată „în modul cel mai simplu cu putință”, întru răspunsuri: „Fericirea ne a devenit irecognoscibilă. Și am confundat o, și n am mai știut s o căutăm.” Noi, izbăviții.

„O grădină cu un cireș falnic și tufe de rozmarin, călcată de pasul mărunt, dar tenace al gângăniilor. O casă bătrânească. O femeie și un pisic cu nume de trubadur povestesc câte-n lună și în stele. Ea, despre oameni care au plecat, dar care, de fapt, nu au părăsit-o niciodată, despre o carte care i s-a lipit nu doar de degete, ci și de suflet, despre o Veneție magică, devorată în două zile și o noapte, despre un Paris nebănuit de dezamăgitor, dar și despre o iubire ca un vis. Motanul ascultă, mustăcește, aprobă sau, dimpotrivă, contestă, pune întrebări, cere lămuriri, iar când tristețea e prea grea, mai face o ghidușie.
Cuvintele se rostogolesc înainte și înapoi domol, măsurat, dulce, iar trecutul, oricât de dureros, își mai îmblânzește îmbrățișarea. O carte care te tulbură și te alină, te face să lăcrimezi și îți oblojește sufletul, pentru ca, în final, să te ajute să-ți recapeți încrederea în bine, frumos și firesc! O poveste de viață la finalul căreia ajungi să tânjești după liniștea pe care o simți doar atunci când îți cunoști inima și ai căzut la pace cu trecutul.” (Alina Bâltâc, traducător literar)

„Dragă Oană, mi-am petrecut cu tine toată duminica, captivată, de la prima pagină, de vraja cărții tale. Am hoinărit prin viața ta, sărind din poveste în poveste, din vis-în-vis în visare, așa cum treci râul, din piatră în piatră. M-ai ținut de mână arătându-mi unde să pun pasul, ca să se lege cum se cuvine cursul călătoriei, cu toate meandrele, căutările, vâltorile, durerile, vindecările, împăcările și resemnările lui. Ți-am retrăit trăirile, amintirile, regretele, mistuirea iubirii celei mari, rănile despărțirilor, dorul. M-au recucerit prospețimea scriiturii, aurul din condei și mai presus de toate firescul omniprezentei tale călduri umane. Am simțit la fiecare pas onestitatea, sensibilitatea, curajul de a trăi curat și am ajuns la mal mai bogată, mai bună, limpezită de praful zilelor, admirându-te, iubindu-te…” (Sarmiza Pencea, cercetător principal Academia Română)

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Recurs la trecut (jurnal sucit)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii