Rapul este poezie

(O recenzie client)

30,00 lei

Rapul este poezie – G.P. Volceanov
Colecția Autori români – Studii
Vezi cărți publicate de Tracus Arte

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786060234074 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 ePub: ISBN 978-606-023-407-4 Colecție:
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

„Cea mai bună documentație despre rapul românesc pe care am întâlnit-o până acum. Mi-a crăpat capul!” (Dragonu AKA 47)

„Cum zicea și Grandmaster Caz: „Hip-Hop-ul nu a inventat nimic, Hip-Hop-ul a reinventat totul”. La fel și rapul, cred că este o reinventare a poeziei. Și așa cum nu poți să spui că breakdance-ul nu este dans, la fel nu poți să spui că rapul nu e poezie. Felicitări autorului pentru această carte reușită și la cât mai multe!” (Macanache)

„Gipsy Erps afirma cândva: „Eu nu fac artă, fac vandalism”. Omu Gnom îmi spunea odată legat de un eveniment de poezie contemporană că e sceptic, fiindcă adesea poezia i s-a părut a fi „un rap prost”. I-am răspuns atunci că „probabil aia zic și ei despre noi”. Când definesc ceea ce fac, eu spun că scriu „rime” rap sau texte hip-hop. G.P. Volceanov, versat atât în stradă, cât și în bibliotecă, oferă în cartea de față o analiză complexă pentru a ne convinge că rapperii sunt poeți. Chiar dacă nu sunteți interesați de această comparație, merită să-i citiți cartea fie numai pentru ceea ce ne învață despre poezie. Dacă are sau nu dreptate, veți decide singuri, însă este cu siguranță cea mai documentată abordare a acestui subiect pe plan local până acum. În rest, cu atâtea dume ludice sub cerul de stele sudice, niciun cerc de dame pudice sau persoane publice n-ar putea să ne judece.” (Norzeatic)

Bazat pe 1 recenzii

4.00 Per ansamblu
0%
100%
0%
0%
0%
Scrie o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 recenzie la Rapul este poezie

 1. Aanei Ionut
  4 out of 5

  Aanei Ionut (cumpărător verificat):

  O carte interesanta, o scurta istorie si analiza a hiphop-ului romanesc din 90 incoace. Desi, din motive greu de explicat, autorul para sa treaca usor peste albume cheie, precum Cei Care Te Calca Pe Cap sau Veriga Lipsa. Piese precum E Foamete, Meloterapie la Nevroticul Anxios, Ologii Mintali, Templul Suferintei – care in principiu ar merita analizate in detaliu intr-o carte numita „Rapul Este Poezie” – nu sunt nici macar mentionate, sau macar citate. Cartea mi se pare incompleta datorita acestor lipsuri, iar autorul pare sa se axeze mai mult pe rapul romanesc de dupa 2000. Ca si ascultator de hiphop de la 12 ani cand am cumparat Rap-sodia Efectului Defectului de la taraba si pana azi, raman cu impresia ca autorul a cam ratat reperele principale ale istoriei hiphopului romanesc. Totusi, fiind prima carte care abordeaza acest subiect, si tinand cont ca e plina de informatii interesate, as recomanda-o cu mare caldura iubitorilor acestui gen muzical.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii