O escrocherie ca la carte!

Prețul inițial a fost: 22,50 lei.Prețul curent este: 19,80 lei.

O escrocherie ca la carte! (eBook) – Cristian-Daniel-Sabin Vasile

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786066682435 Categorie: Autor: Anul apariției: 2020 ePub: ISBN 978-606-668-244-2PDF: ISBN 978-606-668-243-5 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Înjură cu patos și lovește cu pumnii în bord, iar disperarea și iritarea își intră în rol. E nedormit de aproape două zile și stresul acelei dimineți îi rupsese filmul. Jucase la casino toată ziua și noaptea ce trecuseră și pierduse o grămadă de bani. Deja nu-i mai păsa. Nu era nici prima și cu siguranță nici ultima oară când avea să piardă o sumă importantă și el o știa instinctiv.
Îi păsa în schimb de „fraierul” de pe caldarâm, care gâlgâia în sânge la douăzeci de metri de el. Trecătorii se chirciseră și se ascunseseră care-ncotro și pentru o clipă, și timpul parcă a stat în loc.
Atâta doar. O clipă de nălucire, o secvență irepetabilă, un scenariu al groazei colective și corpul perforat căzând secerat de cadența loviturilor de pistol.

Un Audi negru, cu geamuri fumurii și numere de Bulgaria, probabil de haida, demarează în trombă și dispare în praful și fumul propriei accelerări.
Notarul nu e vreun puști, însă șocul acelei nopți de nesomn îmbibată în Moet și tensiunea ruletei, culminaseră pentru el cu o scenă demnă de filme. Un scenariu pe care niciodată nu și-l dorise, deși, pe undeva, știa, în adâncul minții lui întortocheate, că toată această cursă nebună a vieții avea să-l aducă fix în acest punct.
Această carte este un pamflet.

Conține expresii și limbaj licențios, scene de violenţă fizică şi/sau cu conotaţii sexuale. Povestea aduce un twist original între personaje complexe, și nimeni nu este ceea ce pare a fi. Orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare.
Finalul dezvăluie nebănuite secrete ale unor deghizări de primă clasă. (Cristian – Daniel – Sabin VASILE)

O escrocherie ca la carte! de Cristian-Daniel-Sabin Vasile

Capitolul 1
Bum!

Piciorul se afundă în pedala de frână, mai-mai să iasă prin podea. Cu mâinile blocate în volan şi cu privirea pierdută, Notarul simţea încă de pe acum că acest „Bum! Bum! Bum! Bum! Bum!” avea să-i schimbe viaţa odată pentru totdeauna.

Cinci focuri de armă explodară în urechile bărbatului de la volan şi BMW-ul, înfrânat, mâncă din asfaltul proaspăt turnat prin amabilitatea primarului, pe care Notarul îl cunoştea prea bine, căci erau prieteni de distracţie. Şi… îi mai lega ceva.

Privind prin parbrizul bolidului, Notarul izbucneşte: „Astea le-ai fi meritat tu, primare… ’tu-ţi morţii mă-tii!”

Înjură cu patos şi loveşte cu pumnii în bord, iar disperarea şi iritarea îşi intră în rol. E nedormit de aproape două zile şi stresul acelei dimineţi îi rupsese filmul. Jucase la cazinou toată ziua şi noaptea ce trecuseră şi pierduse o grămadă de bani. Deja nu-i mai păsa. Nu era nici prima şi cu siguranţă nici ultima oară când avea să piardă o sumă importantă, şi el o ştia instinctiv.

Îi păsa în schimb de „fraierul” de pe caldarâm, care gâlgâia în sânge la douăzeci de metri de el. Trecătorii se chirciseră şi se ascunseseră care-ncotro şi, pentru o clipă, şi timpul parcă a stat în loc.

Atâta doar. O clipă de nălucire, o secvenţă irepetabilă, un scenariu al groazei colective şi corpul perforat căzând secerat de cadenţa loviturilor de pistol.

Un Audi negru, cu geamuri fumurii şi numere de Bulgaria, probabil de haida1, demarează în trombă şi dispare în praful şi fumul propriei accelerări.

Notarul nu e vreun puşti, însă şocul acelei nopţi de nesomn îmbibată în Moët şi tensiunea ruletei culminaseră pentru el cu o scenă demnă de filme. Un scenariu pe care niciodată nu şi-l dorise, deşi, pe undeva, ştia, în adâncul minţii lui întortocheate, că toată această cursă nebună a vieţii avea să-l aducă fix în acest punct.

– ’tu-ţi morţii mă-tii de primar, cu chinezii tăi cu tot! Te omor, fraiere coclit!

Cu spume la gură şi cu centura încă pusă, Notarul se zbate în scaunul şoferului şi caută cu disperare o zonă de luciditate.

– Ce puii mei fac? Băga-mi-aş!

Claxoanele celor din spate sunt pentru el zgomot de fond şi din noaptea minţii, în care se aruncase în urmă cu patruzeci şi opt de ore, nu-l poate scoate decât frica. Şi chiar asta se întâmpla.

O crispare teribilă îl ţinea ţintuit în scaun, fără putinţă de scăpare. Ceva îl sudase de pielea neagră şi nu-i dădea voie să reacţioneze, şi tot acel ceva trebuia să-l elibereze din strânsoarea panicii.

În spatele lui, coloana de maşini se întindea deja pe câteva sute de metri şi ţipătul asurzitor al claxoanelor se înteţea exponenţial, în frecvenţă şi volum.

Este parcă sedat şi totuşi îl aude şi el. Cu un gest reflex, semnalizează dreapta şi duce maşina la bordură. Nici nu parchează lateral, nici nu urcă maşina pe trotuar. E un câş total în capul lui, câşă era şi maşina, dar mai rău era faptul că acest câş se repercuta deodată asupra tuturor lucrurilor din jur şi, mai nou, şi asupra oamenilor.

Oricât de deştept se credea el, schema asta chiar n-o văzuse venind. De parcă cineva ar putea să prevadă moartea…

În creierul lui, ce trecea gradual de la amorţeală la febrilitate, se îngrămădeau în clipa aceea prea multe scenarii cărora să le poată face faţă în halul în care era.

Îi vede pe trecători holbându-se şi gesticulând spre imaginea corpului inert de pe trotuar. Realizează că cel care-i vorbeşte prin semne este chiar Han.

În sfârşit, o faţă cunoscută. Şi, deodată, adrenalina şi cele două linii de coca prizate în toaleta cazinoului în urmă cu aproape o oră explodează-n el şi-l fac să sară din maşină. Aerul rece al dimineţii îi invadează plămânii, corpul ascultă de el şi pulsul începe să se stabilizeze.

Era creier şi trebuia să rămână aşa, mai ales acum şi în situaţia asta.

Oxigenarea îi face bine şi circuitele sale spectaculoase de raţionament încep să joace în terenul cerebralului. Se simte din nou în control şi un curaj nebănuit îi ia în stăpânire întreaga făptură.

– Hai să-l luăm! Hane! Hai să-l luăm!

1 De haida = de furat; expresie folosită în mediul şmecherilor.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “O escrocherie ca la carte!”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii