Îngeri în contrateatru

18,00 lei

Îngeri în contrateatru (eBook) – Claudia Vlaicu

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9789730345179 Categorie: Autor: Anul apariției: 2021 PDF: ISBN 978-973-0-34517-9 Colecție:
  • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
  •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

    Cum citesc un eBook?

    Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

    Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

    Computer eBook Reader Telefon Tabletă
    Calculator personal Kindle Android Android
    Laptop Nook iPhone iPad
    Apple MacBook Kobo Windows Windows
    Notebook iRiver Trekstor
    Netbook Pocketbook Prestigio
    Bookeen

  Share

Ana este o femeie care pleacă în căutarea lui Dumnezeu și încearcă să o facă prin relații și comportamente ciudate, pe care alții le-ar încadra cel puțin la personalități accentuate.

Departe de a fi convergentă în gesturile și atitudinile față de bărbații importanți din viața ei de adolescentă, ea se dedică total (după părerea ei) unei cauze care implică jocuri psihologice, teste de caracter pe care ea le aplică unor bărbați cu care se intersectează în viața ei; într-un final, cade victimă propriilor jocuri și năluciri și tot ce reușește este să treacă totuși, în acest proces de căutare, dincolo de ceea ce se poate procesa cu mintea logică.

Reușește, astfel, să înțeleagă diferența dintre a sluji lui Dumnezeu prin relația cu un bărbat și a sluji numai bărbatului; de asemenea, că drumul pentru căutarea bărbatului adevărat ar putea să se sfârșească acolo unde s-a format femeia adevărată.

Deși prea abstractă prin aglomerarea unor teme complexe care nu pot fi tratate într-o singură carte (cum ar fi starea de contrateatru), formele sub care figurează acestea în universul nostru sunt la fel de complexe; una dintre cele mai importante pare sa fie închiderea oamenilor față de ceea ce nu cunosc, care e dintr-o altă cultură (dar nu și dintr-o altă natură), care are un alt mod de gândire și pe care îl consideră exterior egoului, dar nu și sinelui.

Vorbind cu mulți tineri, bărbați şi femei, aflați la începutul relației de cuplu și dându-le teme terapeutice similare cu cele din cartea pe care o țineam în sertar de mai bine de douăzeci de ani, am întâlnit din partea lor o receptivitate din ce în ce mai mare, o dorință extraordinară de a găsi un mijlocitor suprem în relațiile cu bărbatul, respectiv femeia din viața fiecăruia. Mai toţi doreau o relație deplină, cu un bărbat adevărat sau cu o femeie adevărată, fiecare dintre aceștia având propriile etaloane pentru cuvântul “adevărat”. Discuțiile erau departe de a fi convergente atunci când se discuta despre testul suprem pe care o femeie îl poate aplica unui bărbat pentru a afla dacă este bărbat deplin. Toți am realizat că testul, în aparență aşa de simplu şi totuși complex, ar putea dura o viață întreagă sau cel puțin cât ar dura relația de cuplu. Şi apoi ar mai fi intervenit o altă problemă. Pentru a înțelege cu adevărat ce este bărbatul deplin, trebuie să fii o femeie deplină. Deşi nu-şi propune, cartea aceasta scoasă din sertar poate să fie la fel de insuportabilă ca şi discuțiile la care am asistat în timpul dialogului cu aceşti tineri.

Cum reușește o femeie să înțeleagă diferența dintre a sluji lui Dumnezeu prin relația cu un bărbat şi a sluji numai bărbatului? Cât durează o astfel de căutare? Sunt întrebări al căror răspuns a fost o preocupare constantă în viața mea. Trebuie, mai întâi de toate, să fie mai mult decât o minte logică. Astfel am ajuns sa creez un personaj care ajunge, la rândul sau, să înțeleagă, într-un târziu, că drumul pentru căutarea bărbatului adevărat ar putea să se sfârșească acolo unde s-a format femeia adevărată.

Bărbatul deplin este, după părerea mea, nu acel bărbat care cunoaște ceea ce dorește o femeie, ci acela care cunoaște dacă ceea ce dorește femeia se potrivește firii ei.

Astfel, după mulți ani, am acceptat să vorbesc despre înfruntarea, pe terenul fascinant şi alunecos al pasiunii a lui alter (a alterității în general) cu Celălalt, victoria unuia sau a altuia, despre neputința sau doar refuzul continuu, în relația dintre o femeie şi un bărbat, de a-l transforma pe Altul în Celălalt, despre iluzia, pe măsura apropierii dintre cele două frontiere, a transgresării ei şi, în sfârşit, despre puterea pasiunii amoroase fie de a re-produce personalitatea umană prin reconsiderarea şi reconstruirea valorilor, fie de a distruge, ca parte blestemată a destinului uman individual asumat, viaţa socială diurnă prin victoria intimităţii lumii nocturne, a imposibilității conservării, în cele din urmă, a unei alterităţi radicale pe urmă de dispariție.

Deși nu este doar o carte simbol, ajunge să copleșească prin aglomerarea unor teme complexe care nu pot fi tratate într-o singură carte caci ele figurează zilnic sub forme la fel de complexe in universul nostru: una dintre cele mai importante pare sa fie închiderea oamenilor faţă de ceea ce nu cunosc, care e dintr-o altă cultură (dar nu şi dintr-o altă natură), care are un alt mod de gândire şi pe care îl consideră exterior ego-ului, dar nu şi sinelui; aşadar, despre tipul de iubire situat între Altul şi Celălalt; altele se referă la limite ale conştiinţei, la distincţia între bine şi rău; la gândurile rele, ispitele de atâtea feluri care te pândesc atunci când te bazezi numai pe tine; un subiect care pare sa preocupe într-adevăr este legat de nesimțirea sau moartea minții, despre cum se formează o conștiință greșită, despre cum putem să-l părăsim pe Dumnezeu; pe de alta parte cititorului i se dezvăluie sub forma parabolelor mai mult decât a acțiunii in sine diverse tipuri de însingurări, rămase închise faţă de suprema însingurare, lupta cu duhurile rele şi iubirea pe care ajungi să le-o porți după feluritele chipuri pe care le iau; cartea pare să mai aducă în fața neputințele de atâtea feluri şi in special aceea care te face să vezi în omul de lângă tine un Dumnezeu mai mic, într-o singură propoziție, despre căderea jalnică ce te așteaptă la sfârșitul drumului iubirii de sine.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Îngeri în contrateatru”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii