Confesiuni violente

Prețul inițial a fost: 33,90 lei.Prețul curent este: 31,50 lei.

Confesiuni violente (eBook) – Nicolae Breban, Constantin Iftime

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065948679 Categorie: Autor: Anul apariției: 2021 ePub: ISBN 978-606-594-868-6PDF: ISBN 978-606-594-867-9 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

„Dincolo de problemele grave, curente, ale tranziţiei, ne preocupă, din nou, întrebări ale identităţii naţionale, ale ceea ce s‑a numit «specific naţional». În prezentele confesiuni şi opinii eu nu m‑am ambiţionat să le definesc, cu atât mai puţin să le elucidez. Dar după lungi decenii în care am fost împiedicat să mă exprim direct – vai, nu am fost singurul! – vă supun aceste pagini ca o contribuţie personală, gravă, la noua şi salutara «literatură a mărturisirilor» care îmbogăţeşte domeniul nostru despre care se pretinde că ar fi în criză.” (Nicolae Breban)

O carte extrem de vie, o mărturie nu rareori radicală despre literatură și temele ei majore. Despre destin și carieră. Despre urcușurile rapide postdecembriste, făcute de unii scriitori români, care au amestecat politicul cu esteticul. Despre lumea cosmopolită în care a trăit marele scriitor. Despre deschiderea spre Europa care „nu înseamnă o trădare a românismului”. Despre „labirinturile eului” sau „labirinturile creierului”. Despre vocația de scriitor. Scriitor, afirmă romancierul Nicolae Breban, „e acela care s‑a vindecat de toate bolile şi a intrat în adevărata sa boală, inventată de el însuşi”. Iată o definiție a unui spirit superior, care s-a înzidit în roman, în literatură, în destinul națiunii române. Cât de violente sunt confesiunile autorului romanului Bunavestire în acest opus, care a stârnit admirația și o suită de observații critice? Violența, în cazul d-sale, e un prilej de a-și asuma vocația și radicalismul până la capăt.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Confesiuni violente”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii