Jurnale de tinerețe

19,30 lei 17,50 lei

Jurnale de tinerețe (eBook) – Rainer Maria Rilke

Golește
ISBN: EB9786065940109 Categorie: Autor: Anul apariției: 2012 Colecție:
 • Cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

Prin acest volum, se continuă publicarea jurnalelor lui Rainer Maria Rilke, redactate în tinerețea lui.

Jurnalul florentin este cea mai timpurie însemnare autobiografica a poetului, prilejuită de un voiaj în orașul lui Dante, așternută pe hârtie la puțin după 20 de ani.
Valoarea lui nu constă doar în impresiile, stările sufletești ori trăirile autorului, ci și în faptul că el dezvăluie câteva dintre conceptele fundamentale, pe care se va sprijini întreaga lui creație ulterioară.

El dezvăluie obsesia durabilă a autorului cu privire la destinul său artistic: „Deseori mă cuprinde o imensă nostalgie dupa mine însumi. Știu prea bine, drumul e încă lung.”

Jurnalul de la Westerwede, deși evocă doar un an din existența lui Rilke, dezvăluie o intretăiere de experiențe și de evenimente, precum debutul căsniciei cu Clara Westhoff, dar și lupta cotidiana pentru existență în sensul cel mai propriu al cuvântului.

Lipsit de ajutorul financiar patern, el se vede nevoit să-și câștige pâinea printr-o salahoreală istovitoare și deloc artistic măgulitoare la diverse ziare și reviste.

Nu lipsesc, desigur, reflecțiile despre artă, văzute ca un modus vivendi: „Arta este un mijloc al indivizilor, al însiguraților de a se împlini pe sine”.

Based on 0 reviews

0.00 Overall
0%
0%
0%
0%
0%
Be the first to review “Jurnale de tinerețe”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii