Strigonia imperialis

34,50 lei

Strigonia imperialis – Mihai Şurubaru
Colecția Galeria artiştilor

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065949744 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 ePub: ISBN 978-606-594-975-1PDF: ISBN 978-606-594-974-4 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Mergeam de câteva ore bune prin ploaie spre Moldova, mai bine zis să vizitez Mănăstirile din nordul Moldovei. Obosit de drum și de șosea monotonă, fără să-mi dau seama am ajuns în județul Vrancea. Ca prin vis, apare în fața noastră un soldat din Primul Război Mondial, în uniformă gri și cu moletiere. Ținea ațintită spre noi o pușcă mitralieră „LEWIS” model 1912 cu încărcător tambur, și începu să strige la noi cu o voce ce părea din altă lume:
„P’aicea nu se trece”! Soldatul avea barba și mustățile neîngrijite și văzând că noi nu ne oprim a tras pre noi o rafală de mitralieră. Curios că gloanțele nu ne-au atins și nici măcar n-au spart geamul. Șoferul meu, sub presiunea emoției și a fricii, în loc să oprească a accelerat, lovind în plin pe viteazul și vigilentul soldat. După ce trecem peste el, șoferul puse o frână bruscă. Imediat cum s-a oprit mașina, am coborât iute, să dăm o mână de ajutor. De necrezut, nu vedem nici tablă îndoită de la impact nici urme de gloanțe sau de sânge! Fugim repede în spatele mașinii. Soldatul nicăieri! Privim sub mașină – nici urmă de soldat! Ne-am privit năuci. Șoferul alb ca varul, nu se mai opera din închinat. Unde a dispărut cadavrul? Timpul a trecut. După mulți ani, invitat la Alba Iulia, de sărbătoarea Marii Uniri, din mulțime s-a apropie un soldat cu o mitralieră „Lewis” pe umăr și mă îmbrățișează. Îl recunosc, uluit, pe soldatul de la Mărășești. Un coleg imortalizează foto această îmbrățișare „Stigoniană” între un om viu și erou mort!

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Strigonia imperialis”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii