Cum va arăta lumea după pandemie

Prețul inițial a fost: 14,10 lei.Prețul curent este: 12,00 lei.

Cum va arăta lumea după pandemieMarcus Neumann
Traducere de Silvian Leahu

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786069926246 Categorie: Autor: Anul apariției: 2020 ePub: ISBN 978-606-992-624-6 Colecție:
  • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
  •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

    Cum citesc un eBook?

    Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

    Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

    Computer eBook Reader Telefon Tabletă
    Calculator personal Kindle Android Android
    Laptop Nook iPhone iPad
    Apple MacBook Kobo Windows Windows
    Notebook iRiver Trekstor
    Netbook Pocketbook Prestigio
    Bookeen

  Share

Indiferent când se va sfârși pandemia provocată de noul coronavirus – în vara/toamna lui 2020, în 2021 sau… cine știe când!? – lumea nu va mai fi la fel.

Instituții ca Organizația Națiunilor Unite, Uniunea Europeană, Organizația Mondială a Sănătății și atâtea altele și-au arătat deja limitele și ineficiența. Se va modifica substanțial ideea de leadership. Nu politicianul ci, poate, activistul social va veni la putere – apariția Gretei Thunberg chiar înainte de Covid-19 nu va fi fost deloc întâmplătoare…

Se vor transforma și conceptele-cheie ale relațiilor sociale: căsătoriile, parteneriatele de tot felul, legăturile dintre generații, modul în care ne vom raporta la vârstnici – familia, în general, nu va mai fi deloc la fel după pandemie, izolare și carantină.

Relațiile profesionale nici ele nu vor scăpa nealterate. Munca la domiciliu va începe să prevaleze în fața trudei industriale, iar antreprenoriatul individual va încerca să desfidă mitul managerului/CEO de trust multinațional.

Sănătatea – la nivel personal și colectiv – va deveni o industrie în sine, depășind, după cât se pare, „monștrii Big Pharma”. Economia va fi regândită în funcție de cerințele strategice ale acesteia.

Entertainmentul și activitatea sportivă vor suferi, de asemenea, modificări structurale. Va apărea alt tip de star, derivat din cele actuale de influencer, socialite, vlogger, autor de tutoriale ș.a.m.d.

Un proiect editorial INTEGRAL

Un virus global, nou, care ne ține în casele noastre – poate timp de luni de zile – ne reorientează deja relația cu guvernul, cu lumea exterioară, chiar și unul cu celălalt.  …Sau – mai știi? nimic nu e imposibil! – pandemia se va sfârși mult mai repede decât ne-am fi așteptat, iar noi, cei care preț de câteva luni ne-am modificat dramatic existența cotidiană și statutul social, ne vom trezi într-o bună dimineață ca dintr-un vis urât, vom scutura relaxați din umeri și ne vom zice: „Gata! Coșmarul s-a terminat, așa că putem să o luăm de la capăt exact ca înainte, fără să ne mai temem de nimic!!!”. Într-un fel sau altul, așa s-a petrecut și după ciumă, lepră, holeră, malarie, HIV, Ebola, Zika și atâtea alte epidemii devastatoare!

Dar, undeva, nu se știe exact unde, poate că o nouă generație de Big Brothers veghează „părintește” asupra noastră…

Totul pare posibil acum. Sau mâine. Nu-i decât un joc cu tulburător de multe strategii.

Câteva lucruri de luat în calcul atunci când vrem să apreciem impactul real al pandemiei: supra-încălzirea internetului, conflictul dintre relansarea economiei și ecologie, Big Brother devenit o realitate „necesară”

„Westlessness” vs. regândirea „strategiei industriale și de business, profund dependentă de China și de producția de acolo” – o nouă ordine mondială la orizont

„Vulnerabili și înspăimântați” – o altă rutină cotidiană după Covid-19, cu o nouă listă de discriminări

Homo Sapiens în genunchi: Yuval Noah Harrari despre „poliția săpunului”, de ce Covid-19 le convine atât de mult dictatorilor, „paralizia colectivă” și necesitatea unui nou „plan global” pentru omenire

Streaming divin sau Căutarea lui Dumnezeu online. Cum se schimbă Biserica în timpul și după pandemie

„Virușii” iubirii și viitorul relațiilor sentimentale care încep cu un… click… sau cu o dronă

The New York Times – Covid-19: O privire în urmă din 2025. Din care se vede cum coronavirusul a schimbat aproape totul

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Cum va arăta lumea după pandemie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii