Canabisul Medicinal – Știința dincolo de controversă

(O recenzie client)

29,00 lei

Canabisul Medicinal – Știința dincolo de controversă (eBook) – Valentin Chiper
Comunitatea Pro Canabis
Vezi titlurile semnate de Valentin Chiper

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9789730335347 Categorie: Autor: Anul apariției: 2021 PDF: ISBN 978-973-0-33534-7 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Legalizarea canabisului nu înseamnă un cui legal fumat la colț de stradă ci un tratament pentru cei ce se zbat între viață și moarte, o speranță la viață pe care Guvernul și Ministerul Sănătății nu ne-o acceptă iar autoritățile ne pedepsesc la ani de închisoare pentru că alegem medicina naturistă.
E timpul să acceptăm adevărul! Canabisul utilizat corespunzător salvează vieți!

În această carte v-am pregătit o serie de studii doveditoare despre potențialul canabisului pe plan medical, înțelegerea în detaliu al canabinoizilor și cum interacționează cu corpul uman, sistemul endocanabinoid, beneficiile CBD-ului și al THC-ului pentru diverse afecțiuni, cum funcționează acești canabinoizi unici cu creierul uman, de ce oferă senzația de euforie.
Totodată, vă descriu în detaliu ce sunt endocanabinoizii, fitocanabinoizii și cum funcționează ei, tipurile de canabinoizi, receptorii canabinoizi, ce este „efectul de anturaj” și modul în care canabinoizii și terpenele lucrează împreună, lista terpenilor și beneficiile lor cât și cei mai cunoscuți și studiați canabinoizi ai plantei de canabis și multe alte detalii foarte importante pentru sănătatea noastră.

Canabisul este o plantă medicinală iar cu îndrumare de la un medic specialist, această minunată plantă poate salva vieți! Canabisul utilizat corespunzător este un tratament pentru zeci de boli foarte grave cum ar fi cancerul, epilepsia, PTSD, Alzheimer, Parkinson, dureri cronice și altele.

Există la ora actuală peste 1000 de soiuri de canabis, fiecare cu structura lor unică și cu potențial de vindecare și/sau ameliorare. Fiecare persoană este unică iar administrarea canabisului trebuie făcută cu atenție doar cu îndrumare de la un medic specialist. Pentru ca un tratament să funcționeze trebuie ținut cont de mai mulți factori cum ar fi: alegerea corectă de tulpini, biodisponibilitatea, toleranța, vârsta pacientului și multe altele.
Chiar dacă de la interzicerea ei au trecut mai bine de 75 de ani, cercetătorii continuă să studieze proprietățile curative ale canabisului.

Există peste 20.000 de bilanțuri și studii științifice publicate și aproximativ o treime dintre acestea au fost publicate în ultimii ani. Dacă am căuta marijuana ca și cuvânt cheie pe PubMed Central (biblioteca științifica on-line a guvernului Statelor Unite) am putea observa că există peste 2.100 de cercetări din anul 2011 și până acum.

Cultura modernă merge acum pe urmele cunoașterii a ceea ce strămoșii noștri știau iar opinia publică susține ideea că din ce în ce mai mulți oameni să utilizeze marijuana pentru proprietățile sale medicale. În prezent, marijuana, este utilizata legal, cu scop medical, în aproape toate statele din SUA, Columbia și multe alte țări din Europa (nu și în România).

Joycelyn Elders, MD, fost chirurg general în Statele Unite, a scris următoarele într-un articol din 26 martie, 2004 intitulat „Miturile Marijuanei Medicale’’ publicat în the Providence Journal:

„Probele ce atestă faptul că marijuana poate înlătura anumite tipuri de dureri, greața, amețeala și alte simptome cauzate de boli precum Scleroza Multipla, Cancer sau HIV – sau de reacțiile medicamentelor utilizate pentru tratarea lor, sunt copleșitoare. De fapt, marijuana, este mai puțin toxică decât multe alte medicamente pe care medicii le prescriu zilnic.”

Alianța pentru Canabisul Medicinal (AAMC), a declarat următoarele într-un articol din 2002 intitulat „Situația Disperată a Bolii Cronice”, publicat pe siteul AAMC:

„Mulți dintre bolnavii cronici și-au găsit vindecarea cu ajutorul utilizării canabisului medicinal, un remediu străvechi care are eficacitate demonstrată științific. Zeci de mii de bolnavi au înlocuit narcoticele și medicamentele psihotrope cu marijuana. Persoane cu deficient ale măduvei spinării, pregatiți să renunțe la cadru, pacienți cu SIDA capabili să ia în greutate și să renunțe la medicamente, pacienții diagnosticați cu cancer își găsesc scăparea amețelii provocate de chimioterapie, pacienții cu dureri cronice sunt curățați de letargia narcoticelor și persoane care sufereau de disfuncții psihice sunt din nou capabile să socializeze și să fie lucide cu ajutorul unei plante nontoxice cu puteri vindecătoare extraordinare…”

Asociația Națională a Asistenților (ANA) a declarant următoarele în data de 19 martie 2004 pe pagina oficială ANA: ‘Declarație de Poziție: Permiterea accesului pacienților la tratamentul cu marijuana.

„Asociația Națională a Asistenților (ANA) recunoaște faptul că pacienții trebuie să aibă acces la tratament terapeutic cu marijuana. Marijuana a fost utilizat din punct de vedere medical cu secole în urmă. S-a demonstrat a fi efectiv în tratarea multor simptome și boli.’

Cercetătorii Centrului pentru Marijuana Medicinală din cadrul Universității din California au făcut public faptul că au înregistrat descoperiri dintr-un număr aleator de încercări de control în cadrul experimentelor clinice având ca subiect utilizarea în scopuri medicale a canabisului în anul 2010.

Cercetările utilizate de FDA au scos în evidență faptul că marijuana ar trebui să fie ‘în prima linie a tratamentului’ pentru pacienții care suferă de boli cronice și neuropatie.

Neuropatia este un tip de durere asociată diabetului, cancerului, afecțiunilor cardiace, HIV. Experimentul indică faptul că marijuana controlează durerea mai bine decât medicamentele de pe piață.

Oamenii de știință de pretutindeni continuă să studieze eficacitatea canabisului. În Germania există peste 37 de studii cu peste 2.500 de subiecți, ce evaluează siguranța și eficacitatea utilizării marijuanei, încă din anul 2005. În contrast, majoritatea FDA a menționat faptul că medicamentele trec prin mai puține experimente, cu subiecți mai puțini însă tot sunt aprobate pentru consum.

Bazat pe 1 recenzii

5.00 Per ansamblu
100%
0%
0%
0%
0%
Scrie o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 recenzie la Canabisul Medicinal – Știința dincolo de controversă

 1. Happy
  5 out of 5

  Happy:

Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii