Biomineralogie geologică și medicală

Prețul inițial a fost: 78,00 lei.Prețul curent este: 75,00 lei.

Biomineralogie geologică și medicală – Ion Petruș, Tudor Petreuș
Colecție Geografie
Vezi mai multe cărți publicate de Editura Academiei Române

Cod: EB9789732738016 Categorie: Autori: , Anul apariției: 2023 PDF: ISBN 978-973-27-3801-6 Colecție:
  • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
  •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

    Cum citesc un eBook?

    Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

    Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

    Computer eBook Reader Telefon Tabletă
    Calculator personal Kindle Android Android
    Laptop Nook iPhone iPad
    Apple MacBook Kobo Windows Windows
    Notebook iRiver Trekstor
    Netbook Pocketbook Prestigio
    Bookeen

  Share

De la apariția vieții, organismele terestre compatibilizează structuri anorganice, minerale, cu structuri organice, proteinice, producând biocompozite cu roluri esențiale în perpetuarea și selecția speciilor, cum este protecția împotriva prădătorilor și susținerea organismelor mari, cum sunt vertebratele.
Noi am fost fascinați de structurile compozite de la organismele unicelulare până la vertebrate. Cercetările de la interfața organic-anorganic și rezultatele recente din domeniu au fost aduse între coperțile cărții „Biomineralogie geologică și medicală”. Nu cunoaștem ca acest titlu de carte să existe în lume. Cartea tratează pentru prima dată împreună cristalele geologice și cristalele biologice. Fenomenul universal de cristalizare unește materia organică, proteinică cu materia minerală. Cristalele biologice, tratate în cele 24 de capitole ale cărții au un specific remarcabil, cu totul nou în științele cristalografice. Mezocristalele și teoria non-clasică a cristalizării induc noutăți absolute. Organismele produc quasicristale; organismele construiesc biocompozite surprinzătoare. Sunt prezentate biominerale din clasele oxizi, sulfuri, silicea, fosfați. Cristalizarea biologică este tratată în fluidul sinovial, în biomineralizările renale, biliare, prostatice, tendinare, în cartilajele articulare, în țesutul osos, în sistemul cardiovascular și în final sunt tratate biomineralizările dentare. În toate cazurile de cristalizare biologică au fost observate două aspecte conflictuale – cristalizarea și non-cristalizarea. În cristalizarea geologică este important ca prin cristalizare să obținem cristale; în cristalizarea biologică este esențial să controlăm procesul de cristalizare în așa fel încât el să nu se producă, să prevenim formarea calculilor, adică să avem o non-cristalizare. Cristalizarea apare numai atunci când într-un mediu dat se obține o suprasaturație. Este greu de imaginat un mediu biologic în care să apară suprasaturația. Totuși, foarte recent, au fost descoperite în diferite țesuturi, incinte microscopice numite vezicule de matrice, unde suprasaturația biologică este posibilă. Cartea se încheie chiar cu acest subiect.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Biomineralogie geologică și medicală”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii