Carti editura

Editura Medicală a fost înființată în anul 1954 și a avut ca principal scop publicarea de literatură medicală de specialitate necesară documentării, formării și informării profesionale ale medicilor din România. A fost prima editură cu profil medical din România și a editat de-a lungul timpului numeroase tratate de medicină, manuale pentru studenți, monografii din toate specialitățile medicale și farmaceutice.

Sub redacția creatorilor școlii medicale românești s-au editat: Tratatul de medicină internă, Chirurgie generală, Boli infecțioase, Oftalmologie, Psihiatrie, Dermatovenerologie, Radiologie, Fiziopatologie, Anatomie. Redactorii acestor mari lucrări au fost profesorii: Nicolae Gh. Lupu, Radu Păun, Ion Bruckner pentru Medicină internă; Nicolae Hortolomei, Ion Juvara pentru Chirurgie; Matei Balș pentru Boli infecțioase; Teodorescu Exarcu pentru Fiziopatologie.

Întotdeauna Editura Medicală a avut o deschidere internațională largă, traducând cele mai de seamă cărți din literatura medicală mondială. Începând din anii ’60 s-au editat valoroase traduceri în specialitățile de bază ale medicinei, cum au fost: Best-Taylor – Bazele fiziologice ale medicinei; Goodman-Gilman – Bazele farmacologice ale practicii medicale; Duncan – Bolile nutriției; Gilter-Heilmeyer – Fiziopatologie – precum și numeroase alte lucrări. Editura Medicală a avut un rol important în editarea revistelor Uniunii Societăților de Științe Medicale.

Astfel, timp de peste 3 decenii, în redacția Reviste a Editurii Medicale, s-au tipărit 27 de titluri de reviste medicale cu periodicitate lunară sau trimestrială, care au contribuit la formarea și informarea multor generații de medici. De la începutul activității sale, Editura Medicală a considerat necesar să contribuie la educația și formarea culturii medicale a populației, publicând numeroase lucrări de popularizare a medicinei în tiraje suficiente. Grija dintotdeauna a Editurii Medicale a fost asigurarea unui conținut științific de calitate, prezentarea lexicală și grafică superioară, printr-o redactare și tehnoredactare de înalt profesionalism.

În anul 1992, Editura Medicală s-a privatizat și a devenit societate pe acțiuni, dezvoltând metode moderne de redactare, tehnoredactare și tipizare. Redactarea, tehnoredactarea și corectura se fac printr-o rețea computerizată care asigură o rapiditate și o acuratețe crescute a întregii activități. Fidelă asigurării unei informări de calitate a publicului medical, Editura Medicală execută un control permanent asupra valorii științifice și profesionale a lucrărilor publicate, îndepărtând orice ingerință de altă natură în activitatea sa și continuând tradiția de înalt profesionalism și responsabilitate din cei 68 de ani de activitate, care i-au asigurat un prestigiu deosebit în medicina românească.

De-a lungul anilor, Editura Medicală a fost condusă de mari personalități medicale, ultimul fiind regretatul Prof. dr. Alexandru Ioan Oproiu, care a decedat în noiembrie 2020.

În toți acești 68 de ani, Editura Medicală a reușit să pună la dispoziția cadrelor medicale, a studenților dar și a publicului larg lucrări de certă valoare științifică.

Vezi mai multe despre editura Medicală
www.ed-medicala.ro

  • Filtre
  • Ordonează după:
  • Ordonează
    ...
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii