La seguridad cibernética y los derechos humanos. Los límites de la restricción de derechos humanos para la protección del espacio cibernético

Prețul inițial a fost: 51,00 lei.Prețul curent este: 45,51 lei.

La seguridad cibernética y los derechos humanos. Los límites de la restricción de derechos humanos para la protección del espacio cibernético – Alexandra Cerasela Pană
Colecția Științe juridice și administrative – Drept
Mai multe cărți publicate de Editura Universitară

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786062813604 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 PDF: ISBN 978-606-28-1360-4 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Prezenta monografie constituie teza de doctorat susținută în anul 2021 la Universitatea Carlos III Madrid, Spania, având ca director coordonator pe domnul profesor universitar doctor Jose Manuel Rodriguez Uribes, recunoscut filosof al dreptului și om politic.

Pe durata studiilor de doctorat autoarea a efectuat și un stagiu de cercetare la Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetări Juridice “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, sub atenta îndrumare a domnului profesor dr. Mihai Daniel Șandru.

Teza de doctorat este scrisă în spaniolă și conține un rezumat și concluzii în limba engleză și limba română.

În contextul în care viața cetățeanului migrează din ce în ce mai mult către spațiul virtual – comunități virtuale, internet banking, telemedicină, informare și cercetare din surse digitale, comerț electronic, virtual dating, virtual reality etc.– măsurile de protecție a individului în spațiului cibernetic trebuie gândite în directă corelare cu măsurile de securitate specifice mediului off-line. Dacă mediul off-line este bine determinat și dispune de actori cu roluri clare (state, teritorii administrative, instituții cu atribuții în domeniul securității și siguranței cetățeanului etc.), spațiul virtual este încă o junglă, fără limite definite și fără organisme de supraveghere care ar putea proteja utilizatorii vulnerabili în cazul în care devin victime ale unor infractori digitali (autori de fake-news, pedofili, spioni digitali, bullies, hoți de identitate sau de date personale etc.).

Cercetarea a vizat analiza cadrului legal aplicabil restrângerii exercițiului drepturilor fundamentale precum și normele juridice care protejează dreptul la viață privată, dreptul la informare și liberă exprimare. Securitatea cibernetică și cadrul normativ aplicabil atât la nivel european, cât și internațional, reprezintă alte două teme de interes ale tezei.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “La seguridad cibernética y los derechos humanos. Los límites de la restricción de derechos humanos para la protección del espacio cibernético”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii