Lucia Ovezea, a profesat ca inginer până în 1989, fiind absolventă a Liceului Gheorghe Șincai şi a Facultăţii de Instalații din cadrul Institutului de Construcții din București.
Completând rigoarea profesiei de inginer cu o mare iubire pentru carte a coordonat, timp de peste 20 de ani, Editura VOX și s-a implicat în numeroase proiecte și programe care au susținut și promovat cultura, conducând, între altele, Festivalul Carte și Arte (2005-2012), campania de promovare a lecturii România citește! (2013-2014). În calitatea sa de președinte a Asociației Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cărții s-a implicat în desfășurarea Concursului național de proză scurtă Nicolae Velea și a Concursului național de poezie Radu Cârneci, ajunse la ediția a VII-a, în 2023.
Până în prezent a publicat romanele Patru femei (Editura Cărțile Tango, 2009), La braț cu ursul (Editura Tracus Arte, 2013) și Dacă lumea s-ar sfârși mâine (Editura Tracus Arte-2021).
Premii literare: Premiul “Cartea de proză a anului” pentru volumul “Dacă lumea s-ar sfârși mâine”, acordat în cadrul Festivalului Național de Poezie “Grigore Hagiu”, ediția a XXXI-a, 2022
Premiul “Excelent în literatură” pentru volumul “Dacă lumea s-ar sfârși mâine”, acordat în cadrul Salonului Național de Literatură și Artă “Rotonda Plopilor Aprinși” Ediția a XII-a, mai 2023.

  • Filtre
  • Ordonează după:
  • Ordonează
    ...
Close
Filters
Editura
Colecție
Autor(i)
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii