Adrian-Paul Iliescu, născut la 17 aprilie 1953 în Bucureşti, a studiat filosofia între 1972 – 1976, şi a obţinut titlul de doctor (cu o teză de filosofia limbajului) în 1983.

Din 1990 predă la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti; a fost Senior Visiting Fellow la mai multe universităţi sau institute din Occident: St John’s College, Universitatea din Cambridge; Facultatea de Filosofie de la Universitatea din Bielefeld (Bursier al Fundaţiei Alexander von Humboldt); Institutul pentru ştiinţele omului din Viena ş.a. A conferenţiat la universităţi din Anglia, Germania, Austria, Franţa, Belgia, Ungaria. A fost, de asemenea, Fellow al Colegiului Noua Europă din Bucureşti.

Este autorul a zeci de articole şi eseuri apărute în publicaţii de specialitate sau în reviste culturale: Secolul XX, Viaţa românească, Contemporanul. Ideea Europeană, Cultura, Observator cultural, Dilema, 22. Este editorul a numeroase volume de specialitate şi traducătorul unor filosofi ca Wittgenstein, David Hume, John Stuart Mill, Michael Oakeshott, F. A. Hayek.

În România, a publicat cârţile:
• Filosofia limbajului şi limbajul filosofiei, Editura Ştiinţifică, 1988
• Conservatorismul anglo-saxon, Editura All, 1994, Premiul Ion Petrovici al Academiei Române
• Liberalismul – între succese şi iluzii, 1998
• Solitude and the Birth of Modernity, New Europe College, 1999
• Wittgenstein: Why Philosophy Is Bound to Err, la Editura Peter Lang, Frankfurt am Main, 2000
• Introducere în politologie, Editura All, 2002

  • Sort by:

No products were found matching your selection.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii