Ingo Schulze  – născut în 1962 la Dresden, Ingo Schulze a studiat Filologia Clasică la Jena, după care a lucrat ca dramaturg și ca ziarist.

Prima lui carte, 33 Augenblicke des Glücks („33 de momente de fericire”, 1995), s-a bucurat de o primire călduroasă atât din partea criticii cât și a publicului. Trei ani mai târziu, succesul de la debut avea să fie depășit de volumul Simple Stories („Povestiri simple”, 1998), care a devenit și lectură obligatorie în școli. Au urmat amplul roman Neues Leben („Viață nouă”, 750 de pagini, 2005), culegerile de povestiri Handy („Celular”, 2010) și Orangen und Engel („Portocale și îngeri”, 2010), precum și romanele Adam und Evelyn („Adam și Evelyn”, 2008) și Peter Holtz. Sein glückliches Leben erzählt von ihm selbst („Peter Holtz. Viața lui fericită povestită de el însuși”, 2017). Ingo Schulze a publicat și două volume de eseuri și cuvântări, Was wollen wir? (”Ce vrem noi?”) și Unsere schönen neuen Kleider („Frumoasele noastre haine noi”, 2012).

Cărțile lui au fost traduse în treizeci de limbi, printre care și româna, prezentul roman fiind cea de-a cincea carte a lui Schulze care apare la noi. A fost distins cu peste douăzeci de premii literare, printre acestea numărându-se și Premiul Manhae al Manhae Foundation Korea (2013).

  • Filtre
  • Ordonează după:
  • Ordonează
    ...
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii