Dumitru Popescu s-a născut în orașul Târgu-Măgurele, unde a urmat școala primară și liceală. Și-a luat licența în științe economice la ASE București și a debutat în presă, în calitate de redactor la săptămânalul cultural Contemporanul.

A lucrat în presă peste două decenii, îndeplinind funcții de răspundere: redactor șef al cotidianului Scânteia Tineretului, director general al Agenției Române de Presa, redactor șef al ziarului Scânteia, președinte al Consiliului Național al Radio-Televiziunii Române. A lucrat, de asemeni, în administrația cultural de stat, în calitate de adjunct și apoi de ministru al culturii. A avut atribuții în organe de conducere ale PCR.

Dumitru Popescu a publicat numeroase volume de publicistică, eseistică și memorialistică. Cărțile sale de poeme și romanele sale s-au bucurat de o bună primire din partea criticii și a publicului. Reamintind doar trilogia Pumnul și palma, care, datorită acurateții critice a abordării problemelor reale ale epocii, a stârnit o acerbă polemică public între picioarele cultural ale URSS și României. În perioada de după 1990, când singurul mod de a participa la viața publică vie au fost articolele de presă, versurile și unele interviuri.

  • Sort by:

No products were found matching your selection.

Navigation
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la contul dvs. și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Categorii