Dumitru Balan

Dumitru Balan (născut 18 septembrie 1933 în Burdujeni, Județul Suceava). Studii superioare de filologie la univ. din București și Moscova. Cadru didactic la Inst. de Limbă Rusă „ M. Gorki” (1953-1963) şi Univ. din Bucureşti (1963-2003). Doctor în filologie. Debut editorial cu Maiakovski în România(1975).
Colaborări la publicaţii române şi străine. Cercetări în domeniul lit. ruse şi române, relaţiilor lit. româno-slave, emigraţiei ruse în România etc.
Traduceri de poezie, proză și treatru din lit. rusă și azerbaigeană, însoțite de prefețe, postfețe și comentarii. Membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru de onoare al US din Azerbaigean. Membru fondator al Asociației Slaviștilor din România și al Asociației de Prietenie România-Azerbaigean(din 2003 președinte al acesteia). Vicepreședinte al Filialei București a Soc. pentru Cultura si Lit. Română în Bucovina.

  • Ordonează după:

Nu am găsit niciun produs care să se potrivească criteriilor tale.

Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii