Unirea în duh

Prețul inițial a fost: 5,70 lei.Prețul curent este: 4,50 lei.

Unirea în duh (eBook) – Ciprian Chirvasiu, Niculae Constantin, Aurelian Titu Dumitrescu, Alexandru Răzvan Morariu

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065942219 Categorie: Autori: , , , Anul apariției: 2013 ePub: ISBN 978-606-594-370-4PDF: ISBN 978-606-594-221-9 Colecție:
  • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
  •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

    Cum citesc un eBook?

    Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

    Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

    Computer eBook Reader Telefon Tabletă
    Calculator personal Kindle Android Android
    Laptop Nook iPhone iPad
    Apple MacBook Kobo Windows Windows
    Notebook iRiver Trekstor
    Netbook Pocketbook Prestigio
    Bookeen

  Share

Încercarea de a pătrunde în magmele clocotirilor artistice este o ispitire mai veche a mea. Adâncimile au în ele murmur de sirenă. Sigur a fost semeaţă încercarea mea şi, probabil, neinspirată. Germinarea cărţii de faţă îmi pare acum un experiment al bucuriei. Doi preoţi şi doi slujitori ai literei, totodată doi duhovnici fiecare cu ucenicul său, au vrut să călătorească pentru o clipă în inefabilul chenozelor, al deşertărilor de sine.

Nu ştiu dacă are armonie, îmi este greu acum să precizez. Atunci părea că rezonăm. Depun doar mărturie şi gând mulţumitor că a fost o seară unică.  / Preot Niculae Constantin

Unirea în duh de Ciprian Chirvasiu, Niculae Constantin, Aurelian Titu Dumitrescu, Alexandru Răzvan Morariu

Tihna cuvântului

O toamnă frumoasă ne-a permis a pune în aplicare un plan mai vechi: să ne vedem în cerc restrâns câţiva prieteni – Aurelian Titu Dumitrescu cu soţia, Părintele Niculae cu soţia şi cu Artur, băiatul său, şi Ciprian Chirvasiu. Ne-am întrunit la mine acasă, în Grădina Icoanei. Am pregătit un grătar, ca înainte de post, şi nişte licori chibzuite. Atmosfera din jurul focului ne spiritualiza discret. Nu după multă vreme, bărbaţii rămaşi în curte, fără de griji, căci doamnele roboteau la bucătărie iar copiii, Artur şi Sofian, băiatul meu şi al preotesei Mariana, se jucau prin casă, au simţit impulsul pecetluirii momentului, pe care l-a rostit Titu în numele tuturor: „Dar noi nu muncim nimic, azi?“. Bucuria a fost unicul răspuns. Am plecat docil după hârtie şi după instrumente de scris, în timp ce răspundeam „Prezent!“ la următoarea întrebare a domnului Titu: „Noi dictăm, dar cine scrie?!“. S-a căzut de acord: cei doi scriitori să dicteze poeme întrerupte pe alocuri de întrebări puse de Părintele Niculae şi adresate, pe rând, celor accesaţi de muză.

Aşa s-au născut „Triagramele“ şi „Dialogicul“, primele capitole ale experimentului pe care îl trăiam într-o comuniune caldă, familială, unică. Când focul s-a stins şi frigul ne-a încolţit, ne-am refugiat în cramă, unde soţiile aşezaseră masa şi ascultau cuminţi „zicerile“ pe care le notam.

Primul capitol s-a încheiat o dată cu plecarea familiei Părintelui Niculae Constantin, responsabilizată de somnul ce îi încerca pe Artur al lor şi pe Sofian al nostru.

Capitolul al doilea s-a lucrat în „echipă restrânsă“, cei doi artişti dictându-mi terorist, până la anchilozarea falangelor.

Din trăirea unor asemenea momente, rămâi cu amintiri unice. Ascultându-i pe „dictatori“, pricepi uşurinţa cu care ajung în rezonanţă şi te umpli de armonii înalte la gândul că tu eşti cel care surprinzi clipa şi o faci nemuritoare. Acum, recitind, pot restaura cu mare uşurinţă, până la retrăire, acele clipe încărcate de frumuseţe. Lectorului îi lipsesc doar cadrul, atmosfera şi strălucirea de bucurie aparte, păstrate continuu pe chipurile celor prezenţi.

Al doilea capitol a fost jertfitor de aproapele. Ne-am încins până după ora două în noapte, invadaţi de fiorul cuvintelor. Sus, în sufragerie, soţiile se luptau cu somnul şi cu dorinţa de a ne fi pe plac, fiindcă nu voiau să tulbure jocul nostru înalt.

Epuizaţi, într-un foarte târziu, am încheiat acel al doilea capitol.

„Centrul poemului“ cuprinde texte inedite ale lui Aurelian Titu Dumitrescu, dictate soţiei sale şi fratelui său mai tânăr, Ciprian Chirvasiu.

„Ierarhia disperării“ conţine poeme ale lui Ciprian Chirvasiu, dictate iubitei sale, Ondina Dumitrescu.

Aceasta este cartea pe care v-o propunem.

6 mai 2009, Bucureşti
Preot Alexandru Răzvan Morariu

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Unirea în duh”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii