Ion Petrovici – Corespondență

14,20 lei 12,50 lei

Ion Petrovici – Corespondență cu Pamfil Șeicaru (eBook) – Ionel Necula

Golește
ISBN: EB9786065941212 Categorie: Autor: Anul apariției: 2012 Colecție:
 • Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

Ediţia de faţă o reproduce întocmai pe cea din 1966 care a văzut lumina tiparului la Editura pentru literatură şi este menită să repună – laolaltă cu alte titluri editate de noi – în circulaţie numele şi opera unui mare profesor de filosofie şi a unui important om de cultură din perioada interbelică.

Ediţia este structurată pe câteva capitole, cum ar fi bunăoară „Amintiri din copilărie şi tinereţe”, „Amintiri culturale, didactice şi politice”, cuprinzând, între altele, şi corespondenţa cu Titu Maiorescu, conferinţe şi cursuri ţinute la Viena, Paris, Geneva, Praga, Oslo şi Bruxelles. „Petrovici a avut o viaţă fracturată. Într-o vreme, a urcat până pe Everestul performanţei şi al recunoaşterii publice, de unde, atunci când istoria s-a virusat de o ideologie apocaliptică, s-a prăbuşit direct în groapa Marianelor, bântuită de tot felul de silnicii şi nesăbuinţe.

Multă vreme s-a amăgit cu înţelesul mângâietor al filosofiei, aşa cum i-l hărăzise cei vechi, dar s-a şi înfiorat de mizeriile ei, atunci când a văzut-o decăzută în condiţia de surogat ideologic. Oare trebuia, după ce a privit lumea prin spărtura peşterii lui Platon, s-o pândească şi din spatele gratiilor şi ale zăvoarelor trase? Vremurile noi, răscolnice, l-au găsit total nepregătit.

Glasul său, obişnuit să peroreze în aule universitare, în Cameră, în Academie, în cadrul unor fastuoase reuniuni internaţionale a fost, pentru multe decenii, obligat la tăcere.” (Ionel Necula)

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Ion Petrovici – Corespondență”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii