Destine ale reginelor frumuseții

18,30 lei

Destine ale reginelor frumuseţii (eBook) – Vasile Dumitru Fulger

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065942240 Categorie: Autor: Anul apariției: 2013 ePub: ISBN 978-606-594-395-7PDF: ISBN 978-606-594-224-0 Colecție:
  • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
  •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

    Cum citesc un eBook?

    Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

    Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

    Computer eBook Reader Telefon Tabletă
    Calculator personal Kindle Android Android
    Laptop Nook iPhone iPad
    Apple MacBook Kobo Windows Windows
    Notebook iRiver Trekstor
    Netbook Pocketbook Prestigio
    Bookeen

  Share

Destine ale reginelor frumuseții

Pamella Singh – Miss India 1982…  spioană de pat la NATO
Frumoasele Miss, pradă uşoară pentru traficanţii de stupefiante
Angela Nichitin – Miss Johannesburg, victimă a traficului de carne vie
O Miss pentru soldaţii americani din Irak
Miss Diaspora… uneori important potenţial pentru spionaj şi contraspionaj?
Momeală pentru pedofili
Tita Cristescu, fostă Miss România, ucisă cu cianură de potasiu
Concursurile Miss şi reginele alese, motiv de scandal şi crimă?
Heather Whitestone – Miss America 1994, sub teroarea unui obsedat
Evreica Lise Goldarbeiter – Miss Univers 1929 a supravieţuit nazismului
Câteva regine… surpriză

Destine ale reginelor frumuseţiide Vasile Dumitru Fulger

Capitolul I
Argument şi prezentare

Ideea pregătirii acestei lucrări ne-a apărut la începutul anilor ‘90, când presa din România, scăpând de chingile cenzurii, a luat un avânt fără precedent şi a început să publice fără nici o restricţie ştiri din toate domeniile de activitate. Inclusiv cu privire la concursurile de frumuseţe şi protagonistele acestora. Numai că, din nefericire, multe din ştirile transmise pe această temă au adus şi continuă să aducă veşti din ce în ce mai proaste, alarmante, îngrijorătoare. Uneori în legătură cu maniera în care se desfăşoară concursurile, transformate de mult în afaceri în care se derulează milioane de dolari, iar alteori cu privire la evoluţia tinerelor participante, câştigătoare a mult râvnitului titlu.

Pare de necrezut, dar s-a constatat că nu întotdeauna titlul de Miss constituie un avantaj pentru cea care l-a dobândit. Din contră, în unele cazuri coroana de regină a frumuseţii a adus mari necazuri, chiar moartea. Este trist, dar adevărat. Citiţi lucrarea de faţă şi vă veţi convinge că la baza elaborării ei se află o mulţime de date şi informaţii autentice. De aceea ne-am dori ca lucrarea, în întregul ei, să se constituie într-un semnal de alarmă, atrăgând atenţia că aceste concursuri de frumuseţe, naţionale sau internaţionale, ca şi titlurile pe care le acordă, nu întotdeauna constituie un prilej de bucurie şi satisfacţie deplină. Foarte uşor acestea se pot transforma în capcane pline de primejdii.

Aplecându-ne mai atent asupra câtorva cazuri semnalate de presă, ne-am dat imediat seama că în lumea de astăzi, chiar şi atunci când este vorba de femei frumoase, dacă nu se ţine bine în mână cârma vieţii şi nu se alege cu grijă drumul cel mai bun pentru a valorifica la maximum ce s-a câştigat, există toate şansele de a cădea în prăpastie. Iar prăpastia uneori este aşa de mare încât apare riscul de a nu mai ieşi de acolo niciodată. Şi în această lume, a tinerelor care la un moment dat i-au cucerit pe toţi prin frumuseţea lor, se poate ajunge uşor de la extaz la agonie. Ele însele, ca persoane, constituie o atracţie, dar s-a constatat că, de multe ori, asupra lor se exercită presiuni mai mult sau mai puţin vizibile pentru a le influenţa destinul. Din nefericire, nu întotdeauna în bine. Aflate la o vârstă fragedă, majoritatea în jur de 20 de ani, aceste fete sunt uşor de manipulat. Puse în faţa unor situaţii tentante, în special din punct de vedere material, unele tinere au devenit pradă uşoară pentru indivizi fără scrupule. Şi astfel, fără să-şi dea seama, mai devreme sau mai târziu, cad în capcane de unde nu mai pot ieşi, iar dacă totuşi reuşesc să scape, rămân cu imaginea pătată sau compromise pentru tot restul vieţii lor. Ce altceva se poate spune despre o tânără care a deţinut titlul de Miss şi a ajuns „spioană de pat”, în final alegându-se praful de întreaga sa viaţă? Pamella Singh, Miss India 1982, la cel mai mic eşec a alunecat pe o pantă a desfrâului. Tânără, frumoasă şi bună vorbitoare a două limbi de circulaţie internaţională, dar şi amatoare de aventuri amoroase fără sfârşit, s-a lăsat manipulată de oameni fără scrupule. Mai întâi a fost folosită ca „damă de companie”, apoi i s-a cerut să facă spionaj economic şi militar, fiind direcţionată către cadre de înalt nivel din NATO. Demascată ca atare, a căutat să dispară. Detalii despre câte s-au întâmplat, în capitolul III.

Destul de dese au fost cazurile când tinere deţinătoare ale titlului de Miss au căzut în plasa întinsă a unor reţele de traficanţi. Nefiind în stare să reziste ofertelor financiare şi materiale de tot felul, frumoasele s-au lăsat angajate în acţiuni ilegale, facilitând, cu ştiinţă sau neştiinţă, operaţiuni prin care se transportau ori tăinuiau droguri, armament, mari sume de bani negri. În felul acesta au ajuns în atenţia organelor vamale şi de poliţie care, în ciuda titlului de Miss pe care-l purtau, nu le-au putut ierta. Zolima Bechara Palacios, fostă Miss Columbia şi Maria-Fernanda Paredes, deţinătoarea titlului de Miss Cauca – Columbia, sunt două dintre fetele frumoase care au dat mult de furcă organelor de poliţie însărcinate cu lupta antidrog. Laura Zuniga, Miss Mexic 2008, a fost atrasă într-un grup de traficanţi de armament chiar de „iubitul” ei. Arestată, a trebuit să suporte consecinţele. O primă concluzie şi cea mai importantă ce se desprinde din analiza cazurilor deja rezolvate este aceea că fostele Miss de multe ori sunt pradă uşoară pentru reţelele de traficanţi. În capitolul IV prezentăm câteva cazuri edificatoare în acest sens.

Destinul Angelei Nikitin, basarabeancă câştigătoare a titlului de Miss Johannesburg, oraş unde abia se stabilise, a fost şi mai sumbru decât al frumoaselor ajunse după gratii ca urmare a combinaţiilor infracţionale în care au fost atrase de către traficanţii de droguri şi armament. Ea a fost ucisă, noaptea, într-un apartament, cu un glonte în cap. Asasinat greu de elucidat, întrucât atât frumoasa de la Chişinău cât şi soţul său au fost, se pare, implicaţi în traficul cu femei, inclusiv din România. Detalii, în capitolul V.

Dacă avem în vedere implicarea politicului şi a serviciilor speciale în probleme şi cazuri ce ţin de concursurile de frumuseţe şi tinerele care participă la acestea, cu sau fără succes, lucrurile nu se opresc aici. Merită să arătăm, măcar în treacăt, alte trei aspecte. În unele situaţii şi momente, politicul a considerat că tinerele alese regine ale frumuseţii la unele concursuri pot fi folosite în acţiuni menite să influenţeze, eventual chiar să aducă unele avantaje în susţinerea măsurilor prevăzute în programul său. Practic este vorba de încercări menite să manipuleze opinia publică sau măcar unele segmente ale acesteia. Un ultim caz îl constituie trimiterea în Irak de către responsabilii politici şi militari americani a unei tinere „regine”, pe de o parte, pentru a îmbărbăta soldaţii aflaţi acolo, iar pe de altă parte, pentru a demonstra opiniei publice de pretutindeni că acţiunile lor militare nu sunt chiar aşa de detestabile. În capitolul VI prezentăm „O Miss pentru soldaţii americani din Irak”.

Al doilea aspect pe care ne-am propus să-l menţionăm îl constituie potenţialul informativ pe care-l reprezintă, pentru cei interesaţi de astfel de chestiuni, organizarea concursurilor de frumuseţe, dar mai ales participantele încununate de succes. Este vorba, în primul rând, de concursurile Miss Diaspora. În capitolul VII prezentăm doar câteva idei. Fiind vorba de un domeniu cu totul aparte, lăsăm specialiştii în materie să se pronunţe. În sfârşit, al treilea aspect ce are tangenţă cu serviciile speciale şi la care vrem să ne referim îl constituie experienţa organelor de poliţie new-yorkeze care, în lupta lor cu reţelele de pedofili, au folosit, ca momeală, o frumoasă Miss America. Instruită şi pregătită corespunzător dar, bineînţeles şi cu acceptul prealabil al celei solicitate să contribuie la preîntâmpinarea şi anihilarea unor infracţiuni din partea unor dezaxaţi sexuali, rezultatele obţinute au fost bune. Amănunte în capitolul VIII.

În decursul timpului s-a constatat că frumuseţea unora dintre participante la concursurile naţionale sau internaţionale, dar mai ales titlurile primite de acestea au stârnit unora din jur invidie, gelozie, ură. Din nefericire, uneori asemenea sentimente care ar trebui să nu existe, au luat amploare, şi cei stăpâniţi de ele au găsit de cuviinţă să-şi verse focul într-o manieră violentă, în unele cazuri de-a dreptul criminală. Tita Cristescu, una dintre cele mai frumoase femei din ţara noastră, deţinătoare a titlului de Miss România a fot ucisă, din invidie, de către o femeie din imediata sa apropiere. La vremea respectivă (decembrie 1935), crima a produs mare vâlvă.

În cercetările declanşate pentru stabilirea adevărului au apărut multe nume sonore, inclusiv cel al inginerului constructor Liviu Ciulei, tatăl cunoscutului actor şi regizor cu acelaşi nume. În capitolul IX cititorul va vedea cum, ceea ce la un moment dat părea o enigmă imposibil de dezlegat, s-a putut rezolva uşor şi definitiv cu ajutorul unui slujitor al bisericii.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Destine ale reginelor frumuseții”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii