Poeme pe zimţii vântului

Prețul inițial a fost: 21,00 lei.Prețul curent este: 18,00 lei.

Poeme pe zimţii vântului, Persida Rugu
Colecția Poesis

  Hurry up! Sale end in:
Cod: EB9786065949515 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 PDF: ISBN 978-606-594-951-5ePub: ISBN 978-606-594-952-2 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Prezență caldă și rafinată, Persida Rugu generează invariabil sentimentul descoperirii unei entități în care subtilitatea intelectuală, profunzimea culturală, acuitatea intuiției și stăruința estetică se combină obsesiv într-o personalitate marcată până la nivel celular de creația sa, de instinctul impecabil al poeziei, pe care o slujeşte şi rafinează necontenit.
Așezat programatic în siajul jocului cu nuanțele memoriei, inspirat de reflecția romanescă a lui Pascal Quignard invocată în motto, și construit pe geometria regulată a celor patru momente ale zilei (răsărit – amiază – amurg – întunecare), volumul Poeme pe zimții vântului se configurează, sub aspect compoziţional, ca o construcţie lirică de esenţă cuaternară, dotată cu o impresionantă încărcătură simbolică, foarte pregnantă ideatic, în care senzorialitatea acută a peisajului spiritual beneficiază atât de sensibilitatea artistică imanentă a Persidei Rugu, cât și de luciditatea ei intelectuală, cultivată cu obstinație și transformată în reflex estetizant.
Rafinată, instinctivă și imperativ existențială, poezia Persidei Rugu mizează pe un instrumentar stilistic impecabil, grație căruia jocul sofisticat al mitologizărilor contrastive, somptuozitatea universului simbolic, amplitudinea cognitivă și certitudinea spirituală funcționează întotdeauna simbiotic și autoreflexiv. / Constantina Raveca Buleu

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Poeme pe zimţii vântului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii