NonRoman

Carte gratuită

NonRoman – Florentin Smarandache

Disponibil gratuit în format digital (pdf)
Pentru a intra în posesia titlului respectiv în format pdf este necesar să vă creați cont (user + parola) în Librăria Digitală eBookuri.ro și să-l descărcați gratuit.

Cod: EB9739522947 Categorii: , Autor: Anul apariției: 2011 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

NonRoman este un roman-eseu în mai multe stiluri și tonuri, adesea cu nonpunctuație și noncongruență intenționate, sau cu invenții și abateri de cuvinte, care reflectă revolta unui singuratic într-o societate totalitară, unde Suveranul și partidul său unic (Camarilla) manipulează viața de zi cu zi a individului și pervertesc totul, de la arte la știință, de la politică la economie.

Poliția secretă controleză comportamentul și mintea oamenilor. Poate fi greu pentru cititor să-și imagineze o astfel de țară, unde cei puternici dovedesc tot ce își doresc – că negrul este alb sau răul este bun. De aceea hiper-povestea este prezentată într-un mod fragmentar de episoade aproape independente; unde prostia, contradicția și nesimțirea sunt un loc comun; clișeele limbii sunt normă; iar imposibilul devine posibil, așa cum afirmă paradoxismul.

Aceasta este Wodania din Hon Hyn, o țară în care totul este pe dos.

NonRoman este un roman de sertar, purtat ani la rând în sacul fără fund al exilului. Această parabolă atroce despre totalitarism, despre alienare, obediență vinovată și minciună, oportunism, cruzime, violență, monstruozitate, scrisă într-un stil dur, tensionat, lipsit de pudibonderie îl așază pe Florentin Smarandache alături de Orwell, Konwicki, Koestler, Baconsky și marchează o nouă dimensiune a Mișcării Literare Paradoxiste.” – Constantin M. Popa

„Anti-eroul NonRoman-ului este botezat Hon Hyn, ideologia sa dictatorială se numește fonfoism, țara peste care domnește poartă numele de Wodania. În ciuda rezonanței asiatice, nu este greu de ghicit împotrivă cărui „conducător” și „comandant suprem”, „ctitor” al fonfo-ismului, își descarcă mânia justițiară și muniția verbală autorul. Citind acest eșafodaj întemeiat din aproape toate genurile cunoscute, acest discurs polimorf al scriitorului, înțelegem că o doctrină totalitară nu poate fi demontată, ultragiată și neutralizată în toate pliurile ei, decât la modul homeopatic, adică adoptând instrumente de expresie „totalitare”. Împotriva unui monstru nu se poate lupta decât deghizat în propriul lui echipament. Scriitura „totală” a lui F. Smarandache izbutește astfel să fie anti-totalitară.” – Geo Vasile

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “NonRoman”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii