Din viața lui Ioviţu

Prețul inițial a fost: 57,00 lei.Prețul curent este: 54,00 lei.

Din viața lui Iovițu – Ioan-Iovitz Popescu
Colecție Filologie
Vezi mai multe cărți publicate de Editura Academiei Române

Cod: EB9789732736753 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 PDF: ISBN 978-973-27-3675-3 Colecție:
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

Cartea reprezintă o incursiune în viața eminentului academician Ioan-Iovitz Popescu, cu o activitate științifică deosebit de complexă și variată, având contribuții revoluționare în domeniul descărcărilor electrice în gaze, în fizica plasmei și în spectroscopia laser, dar și în lingvistică, unde a elaborat un sistem de analiză cantitativă a poeziei. Fragmentele de corespondență electronică, pasajele memorialistice și mărturiile celor care îl cunosc dezvăluie dragostea acestuia pentru fizică în particular și pentru cunoaștere în general, împletită indisociabil cu iubirea pentru soția sa, Denisa, și ea cercetătoare de renume mondial, de patru ori nominalizată la Premiul Nobel pentru fizică pentru descoperirea ei experimentală de spectre multifotonice atomice. Capitolul 6 („Vestind spectroscopia laser. Dr. Denisa-Georgeta Popescu”) este dedicat astfel activității profesionale remarcabile a acesteia, în timp ce capitolul 7 („Tragedia de la Târgu Mureș”) și capitolele următoare 8, 9, 10 („Curajule”, „Taina Cristinei Barbu” și „Visul Victoriei”) relatează tragedia decesului Denisei, dar și modurile neașteptate prin care comunicarea dintre ea și soțul său a continuat dincolo de moarte.
În timp ce capitolul 2 („O autobiografie mai literară”) este autobiografic și recreează cronologic existența autorului, din amintiri duioase sau dramatice, momente memorabile, pasaje din e-mailuri, documente și fotografii, capitolele 3 și 5 („Iovitzu văzut de Nicolae Ionescu-Pallas” și „Iovitzu văzut de Gheorghe Dinescu”) aduc în completare perspectivele a doi fizicieni de renume. Volumul se încheie cu un extras din rugăciunea Papei Francisc din 27 martie 2020, în plină pandemie, transmițând un profund mesaj de credință, curaj și speranță.

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Din viața lui Ioviţu”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii