Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941-1944

Prețul inițial a fost: 72,60 lei.Prețul curent este: 69,96 lei.

Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941-1944 – Danny S. Parker
Traducere din limba engleză de Micșunica Ionescu
Colecție Istorie, Politica, Biografii – Grey Spot
Vezi mai multe cărți publicate de editura Lebăda Neagră

  Hurry up! Sale end in:
+ -
Cod: EB9786069682975 Categorie: Autor: Anul apariției: 2022 ePub: ISBN 978-606-9682-96-8PDF: ISBN 978-606-9682-97-5 Colecții: ,
 • Pentru citirea optimă pe dispozitive mobile, recomandăm să alegeți formatul ePub
 •   Ghid eBookuri - cum citesc un eBook?

  Cum citesc un eBook?

  Aveți nevoie, în primul rând, de un dispozitiv electronic care să citească eBook-uri. Acesta poate fi un laptop, calculator obișnuit, Kindle, telefon mobil sau tabletă.

  Atenție! Instalați Adobe Digital Editions (click aici) înainte de a accesa linkul de descărcare.

  Computer eBook Reader Telefon Tabletă
  Calculator personal Kindle Android Android
  Laptop Nook iPhone iPad
  Apple MacBook Kobo Windows Windows
  Notebook iRiver Trekstor
  Netbook Pocketbook Prestigio
  Bookeen

  Share

„Tânărul colonel SS Jochen Peiper a reprezentat un strălucit simbol al propagandei. Remarcat și sprijinit de însuși Hitler în anturajul elitei naziste, a devenit faimos datorită numeroaselor și fulgerătoarelor victorii repurtate conducându-și blindatele în stepele rusești sau în teatrul de război din Vest. Un comandant hotărât, inteligent și ambițios, înzestrat cu remarcabile însușiri de luptător: curaj, tenacitate, inspirație în deciziile asumate; totodată și un ofițer loial Führerului, încărcat cu decorații, necruțător, temut și detestat pentru cruzimea unor acțiuni de pedepsire ordonate fie împotriva prizonierilor, fie a civililor.

Tradus acum în România prima oară, Danny S. Parker este cunoscut și prețuit pentru minuțiozitatea și obiectivitatea investigațiilor și considerațiilor sale privind desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial. Ca să îl poată portretiza cât mai veridic pe controversatul colonel german Jochen Peiper, autorul s-a documentat timp de 20 de ani.” (Claudiu Christescu)

„Războiul lui Peiper este dedicată controversatului colonel SS Jochen Peiper. În Germania celui de-al Doilea Război Mondial, Peiper întrunea caracteristicile definitorii atribuite de o propagandă exacerbată arianului tipic, acest falnic și temerar războinic, emblematicul exponent al rasei pur germanice, fiind remarcat și sprijinit de însuși Himmler, în anturajul elitei naziste. Astfel că, după ce în anii de început ai războiului își demonstrase loialitatea și eficiența ca asistent personal al lui Himmler, lui Peiper i s-a oferit ocazia să se afirme pe front, într-o funcție de comandă. Postură din care a devenit faimos prin numeroase victorii repurtate, datorate inspirației deciziilor asumate, curajului și tenacității, însă și prin cruzimea unor acțiuni de pedepsire ordonate.” (Danny S. Parker)

Bazat pe 0 recenzii

0.00 Per ansamblu
0%
0%
0%
0%
0%
Lasă primul o recenzie la “Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941-1944”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recenzii

Momentan, această carte nu are nicio recenzie.

Close
Noutăți
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii