A apărut cartea „100 de sportivi legendari” – o adevărată enciclopedie a sportului

Cartea „100 de sportivi legendari”, una dintre cele mai exhaustive enciclopedii a sportului, a fost lansată recent pe piață. Lucrarea apărută la editura EuroPress Group/Ideea Europeană este tipărită în condiții grafice de excepție. În cele aproape 600 de pagini ale cărții, Bogdan Socol a cuprins poveștile fabuloase a 100 de mari campioni din istoria omenirii, printre care se numără și 14 români: Angelica Rozeanu, Gheorghe Gruia, Iolanda Balaș-Sotter, Cristian Gațu, Ilie Năstase, Simona Halep, Cristina Neagu, Georgeta Andrunache, Elisabeta Lipă, Ivan Pațaichin, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo și Gabriela Szabo.

Autorul a dedicat cartea tuturor celor care au crezut în șansele lor atunci când nimeni nu le mai acorda nicio șansă, iar majoritatea poveștilor acestor eroi ai sportului pornesc de la lupta lor dincolo de arene, nu cu secundele sau metrii ce reprezintă granița dintre învingător și învins, ci cu prejudecăți majore, discriminări sau mari cumpene ale vieții.

„100 de sportivi legendari” nu măsoară doar recordurile și medaliile obținute de unii dintre cei mai mari atleți din istoria omenirii, ci expune și povești de viață cu totul aparte. În multe situații, palmaresul individual a pălit pe lângă istorisirea unei existențe demne de un bestseller. Practic, cartea nu însumează numai cifre reci, statistici, secunde, milimetri, trofee și goluri, ci explică tot contextul în care a condus la obținerea unor performanțe fabuloase.

Poveștile marilor campioni ai sportului românesc și mondial au fost creionate cât mai fidel posibil cu ajutorul unui număr impresionant de surse, iar portretele lui Cristian Gațu, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Gheorghe Hagi, Elisabeta Lipă, Georgeta Andrunache, Gabriela Szabo și Cristina Neagu au fost realizate în urma unor interviuri exclusive realizate tocmai pentru o autenticitate cât mai mare.

Cartea „100 de sportivi legendari” în format tipărit a apărut de curând în toate librăriile mari din țară, poate fi comandată și online, la un preț promoțional, de pe site-ul editurii Ideea Europeană: https://www.ideeaeuropeana.ro/carti/dictionare-enciclopedii/o-suta-de-sportivi-legendari

În format digital este disponibilă pe librăria eBookuri.ro: https://www.ebookuri.ro/carte/dictionare-enciclopedii/100-de-sportivi-legendari/

Am lansat librăria digitală eBookuri.ro
Editura Liaoning People’s din China: Cărți-eveniment de Ioan-Aurel Pop și Mircea Platon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii