Victoria Comnea s-a născut în Bucureşti. După absolvirea Facultăţii de Biologie din Universitatea Bucureşti şi-a împărţit forţa creatoare între activitatea de cercetare şi cea literară.

Romanele Perfect distractiv, Capcana, Manuc au fost începute şi, în mare parte scrise, înainte de căderea regimului ceauşist.

Aflată sub „supraveghere informaţională” (1981-1989), a refuzat orice compromis. Nu a publicat, dar a continuat să scrie.

După 1990, renunţă la activitatea de cercetare, colaborează cu versuri şi proză scurtă la revista Luceăfarul, realizează o serie de traduceri din limba franceză pentru Editura Herald, publică romanele Perfect distractiv (Ed. Eminescu, 1999) şi Capcana (Ed. Vremea, 2001), romane care surprind aspecte din perioada comunistă, dar şi perpetuarea ţărilor comuniste în tragicele evenimente din anii ’89-’90, continuând cu Ultima adoratoare (Ed. Herald, 2003, colecţia Scrieri iniţiatice), Manuc (Ed. Polirom, 2006), roman Historical Fiction, volumul de povestiri Un romb de cer (Ed. Carte de Suflet, 2004) şi un jurnal de călătorie America din Valea Adormită (Ed. Eminescu, 1998).
Devine membră a Uniunii Scriitorilor din România în 2002.
La Ideea Europeană a publicat romanul La Eneida.

  • Filtre
  • Ordonează după:
  • Ordonează
    ...
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii