Tahar Lamri s-a născut în Algeria (oraşul Algeri) în anul 1958. În anul 1984 îşi finalizează studiile la Facultatea de Drept din Libia, specializându-se în Rapoarte internaţionale, lucrând mai apoi în calitate de traducător la Consulatul Franţei în Bengasi. Ulterior se transferă în Franţa, iar din anul 1986 locuieşte în Italia, în oraşul Ravenna.

Este scriitor, povestitor şi ziarist. Colaborează cu revista săptămânală „Internazionale” şi scrie pentru ziarele „Il Manifesto” şi „Left”. Este redactorul ziarului intercultural „Città Meticcia” publicat în Ravenna, şi preşedintele reţelei (MIER – Media Interculturali Emilia Romagna).

Organizează şi pregăteşte activităţi teatrale cu textele sale „Il pellegrinaggio della voce” şi „Tuareg”, colindă lumea spre a întâlni persoane şi a face cunoscută literatura sa. A ideat, organizat şi promovat Festivalul Culturii din Ravenna a cărui Director artistic a fost pentru mai mulţi ani. A participat la numeroase seminarii şi simpozioane în marile universităţi italiane şi străine, în special în Statele Unite. A publicat în anul 2006 cartea „I sessanta nomi dell’amore” (Cele şaizeci de nume ale iubirii) apărută la editurile (Fara Editore, Traccediverse şi Mangrovie) tradusă în engleză şi suedeză. Pentru culegerea de povestiri „Cele şaizeci de nume ale iubirii” a câştigat Premiul Literar Internaţional secţia narativă Città di Anguillara şi Premiul Microeditoria de Calitate desemnat pe perioada celei de-a treia ediţii a Recenziilor Microeditoriei din Chiari.

  • Filtre
  • Ordonează după:
  • Ordonează
    ...
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii