Raliţa Constantinescu

Raliţa Constantinescu, mama poetului Ilie Constantin.

La Ideea Europeană a văzut lumina tiparului jurnalul mamei poetului, „Caietul mamei”.

„Eugen Ionescu şi-a urât tatăl cu adevărat, sau doar în elanurile scrise ale unui mare scriitor plin de toane? Pe al meu, de ce l-aş fi urât? Flăcău de la ţară, reangajat în jandarmerie, tatăl meu era arătos şi de o autoritate naturală. Poate că se lăsa atras de femei care nu erau pentru el: disputând unui ofiţer din ierarhia sa favorurile unei sătence frumoase, şi-a pierdut slujba. Mama, de o deşteptăciune tăioasă şi dominatoare, nu era, poate, tovarăşa de viaţă care i-ar fi trebuit. Dumnezeu să le dea odihnă şi pace că s-au putut înţelege măcar pentru a mă aduce pe lume! Despărţirile şi împăcările lor au dat varietate şi dinamism copilăriei mele.

De ce am publicat Caietul mamei? Din admiraţie literară pentru scrisul şi povestea ei, care trebuiesc luate în consideraţie pentru ele însele, indiferent de existenţa fiului! Poate şi din «datoria morală» de a pune la îndemâna celor interesaţi de creaţia mea proba profundei mele îndatoriri scriitoriceşti faţă de întâiul şi cel mai important maestru al meu. Nu am luat puţin lucru de la puţin-şcolita mea mamă: i-am preluat stilul însuşi, tăietura frazei.” (Ilie Constantin)

  • Ordonează după:

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Close
Preț
OFERTĂLimited
Confesiuni violente de 33,90 lei 31,50 lei
OFERTĂLimited
OFERTĂLimited
Filosofie și poezie de 19,30 lei 17,80 lei
Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii