Col. (rz) Nicolae Bănicioiu s-a născut la data de 30 martie 1953, în Satul Fedeleşoiu, Comuna Dăeşti, Judeţul Vâlcea, este căsătorit şi are un fiu medic. După absolvirea liceului, a îmbrăţişat cariera militară, urmând Şcoala Militară de Ofiţeri Activi şi, mai apoi, Academia Militară. Tânăr ofiţer al armatei române, dornic de aventură şi risc, a ales iniţial să activeze în cadrul forţelor speciale (infanteria marină), pentru ca mai târziu să se dedice cauzei protecţiei populaţiei şi salvării oamenilor din faţa dezastrelor şi pericolelor de orice fel. Astfel, şi-a continuat activitatea în domeniile „Protecţiei Civile” şi „Situaţiilor de Urgenţă”, îndeplinind în mare parte ( ca timp ), funcţia de comandant judeţean.

Pe parcursul vastei şi totodată, complexei activităţi militare pe care a desfăşurat-o, a publicat mai multe lucrări şi proiecte de specialitate. De asemenea, în calitate de Preşedinte al colegiului de redacţie al ziarului „Protecţia Civilă”, care a apărut periodic, timp de mai mulţi ani, în jud. Teleorman, a coordonat activitatea publicaţiei şi a realizat materiale editoriale cu rol de informare şi instruire a populaţiei cu privire la măsurile de protecţie, intervenţie şi autoapărare în caz de dezastre sau război.

Pasionat de artă şi de cultură, în copilărie a studiat vioara, la Şcoala de muzică din Râmnicu Vâlcea. De altfel, această pasiune pentru formele de manifestare ale spiritului şi pentru tradiţii l-a însoţit pe tot parcursul vieţii, impulsionându-l să studieze istoria, legendele şi cântecele populare, şi să îndrăgească poezia, pe care o consideră „liantul” cel mai potrivit pentru transmiterea între generaţii a cunoştinţelor şi valorilor perene. Astfel, ajuns la vârsta maturităţii depline, a dat curs chemării poeziei şi a ales să împărtăşească pe această cale şi celorlalţi, din experienţa şi cunoştinţele acumulate pe parcursul unei vieţi, în care pasiunea pentru artă şi cultură s-a dezvoltat într-un mod complementar cu dragostea şi sentimentul datoriei faţă de proprii semeni.

  • Filtre
  • Ordonează după:
  • Ordonează
    ...
Close
Filters
Editura
Colecție
Autor(i)
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii