Nadejda Ionina

Nadejda Ionina, publicistă.

La editura EuroPress Group publică volumul „Mari oraşe”.

„Originea oraşelor este diferită. Unele au apărut, unde se încrucişau drumurile caravanelor, şi, curând, în bazarele şi în pieţele lor de mărfuri, au început să se audă toate limbile cunoscute. În prăvăliile din oraşe se găseau blănuri nordice şi diamante indiene, mătăsuri orientale şi vase cu gâtul strâmt, cu vinuri răcoroase din Mediterana. Alte oraşe s-au ridicat în pustiuri, unde dintre nisipuri se prelingea atât de preţioasa apă. Aici pelerinul istovit de arşiţă îşi putea potoli setea şi se putea odihni la umbra zidurilor, binecuvântând pe cel care venise aici şi întemeiase un oraş. Unele oraşe s-au ridicat pe pământ, altele parcă au ieşit din mare… Există oraşe-cetate, oraşe-cazarmă şi oraşe care s-au construit în jurul porturilor, fabricilor sau târgurilor.

În urmă cu aproape 2000 de ani erupţia Vezuviului a dus la dispariţia a trei oraşe italiene înfloritoare: Pompei, Herculaneum şi Stabiae. Dar odată cu renaşterea oraşelor dispărute sub ochii noştri, lumea antică s-a înfăţişat pentru prima oară în deplinătatea ei. Pietrele antice ale palatelor, templelor şi oraşelor ne-au povestit pagini măreţe şi tragice din istorie. De aceea sunt celebre aceste oraşe şi pentru că orice om poate enumera ce merită văzut în ele indiferent dacă le-a vizitat vreodată sau nu. Este suficient să pronunţi numele capitalei franceze şi imediat îţi apar în faţa ochilor imaginile văzute în filme sau în fotografii ale Luvrului sau Notre-Dame, celebrul Turn Eiffel sau Coloana Vendome.”

  • Ordonează după:

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Close
Preț
OFERTĂLimited
Confesiuni violente de 33,90 lei 31,50 lei
OFERTĂLimited
OFERTĂLimited
Filosofie și poezie de 19,30 lei 17,80 lei
Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii